Вчені назвали напої, які підвищують рівень цукру в крові у хворих на діабет ІІ типу

Вчені назвали напої, які підвищують рівень цукру в крові у хворих на діабет ІІ типу

Підсолоджені напої включають широкий спектр напоїв, в яких використовується додавання цукру або інших підсолоджувачів для поліпшення смаку. Серед них — газовані напої, фруктові соки, смузі, чай, кава, коктейлі та багато інших.

Цукор може бути доданий у процесі виробництва, а також у вигляді сиропів або пакетиків для індивідуального використання. Однак варто пам’ятати, що надмірне споживання підсолоджених напоїв може призвести до негативних наслідків для здоров’я, таких як ожиріння.

Вчені протягом років спостерігали за станом здоров’я 93 жінок та 52 чоловіків, у яких було діагностовано діабет ІІ типу. Кожні два роки добровольці відповідали, як часто вони п’ють підсолоджені чи газовані напої, а також воду, чай чи каву.

Виявилося, кожна додаткова порція підсолодженого напою збільшувала ризик смертності від будь-якої причини на 8%. При цьому у тих, хто заміняв хоча б одну порцію підсолодженого напою водою, знежиреним молоком, несолодким чаєм чи кавою, ризик смертності від серцево-судинних захворювань знизився на 20%.

— Хворі на діабет ІІ типу мають бути обережними з тим, що вони п’ють. Перехід від підсолоджених напоїв до здоровішої альтернативи принесе їм багато користі для здоров’я, — зазначив провідний автор дослідження Куї Сун, передає портал Zdrowie.

Таким хворі мають вибирати напої, які не викличуть сильного збільшення рівня цукру на крові. До них відносяться вода, чай та кава без цукру, знежирене молоко, несолодкі напої та соки.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Як зупинити пронос швидко
Причини появи діареї та способи боротьбиЯк позбути...
Лікування діареї в домашніх умовах
Чим лікувати діарею у дорослого в домашніх умовахЩ...
Реклама
Прості домашні засоби, які допоможуть позбутися набряку повік
Набряклість повік найчастіше з'являється з віком. ...
Чому люди середнього віку схильні різко змінювати своє життя
Іноді багато хто розглядає зміну життя як привабли...
Реклама