Вчені назвали породи кішок, які допоможуть людям із хворобою Альцгеймера

Вчені назвали породи кішок, які допоможуть людям із хворобою Альцгеймера

Наукові дослідження показують, що взаємодія з домашніми тваринами, такими як кішки, може позитивно впливати на психічне та фізичне здоров’я людей. А найкращими терапевтами з них є кішки перської породи, Мейн-кун, Регдол і Манчкін.

— Фелінотерапія, або лікування кішками, покращує психічне та фізичне здоров’я. Знаходження поряд з кішкою, що муркоче, викликає вироблення так званих гормонів щастя, окситоцинів та ендорфінів, що зменшує почуття тривоги, — пояснила зоопсихолог Енні Валуска в інтерв’ю для порталу Pet Product News.

Власники кішок часто мають нижчий рівень гормону стресу, кортизолу. Контакт з муркотанням знижує кров’яний тиск, рівень тригліцеридів та холестерину в крові, що зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Також фелінотерапія зменшує почуття самотності та додає впевненості.

У доповіді, підготовленій UCLA Health, наголошується, що кішки можуть допомогти полегшити біль. Вони способи відчути болісне місце на тілі свого господаря та влаштуватися на ньому. Завдяки цьому вони нейтралізують шкідливі іони, що зменшує біль.

Фелінотерапія найчастіше застосовується при лікуванні людей похилого віку з розсіяним склерозом, хворобою Альцгеймера або Паркінсона, а також при лікуванні психічних розладів та аутизму.

Також догляд за домашніми тваринами може знижувати рівень стресу, покращувати настрій та сприяти загальному почуттю добробуту у людей із хронічними захворюваннями.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама