Вчені сказали, як нормалізувати артеріальний тиск та продовжити молодість

Вчені сказали, як нормалізувати артеріальний тиск та продовжити молодість

Малокалорійна дієта вважається ефективним антивіковим засобом. Вона знижує рівень окисного стресу в організмі, що уповільнює процес старіння та зменшує ризик розвитку різних вікових захворювань. Однак деякі дослідження показують, що обмеження калорій може спричинити послаблення м’язів і цим прискорити передчасне старіння. Дослідження вчених США та Європи показало, що препарат рілменідин може допомогти у продовженні молодості. 

Вчені довели, що рілменідин, який застосовується при лікуванні артеріальної гіпертензії, продовжує життя та покращує здоров’я. Щоправда, поки що дослідження проводилися на тваринах. Проте експерти зазначають, що цей препарат допоможе і людині у боротьбі зі старінням. До того ж, зазначають вони, рілменідин дуже рідко спричиняє побічні ефекти.

— Навіть якщо рілменідин має невеликі переваги затримки процесу старіння, для світового населення вони будуть величезними, — зазначив керівник дослідження, професор Ліверпульського університету Жуан Педро Магальяйнс, цитує портал Poradnik Zdrowie.

Вчені планують продовжити дослідження, щоб зрозуміти, чи має рілменідин інші клінічні застосування. Попередні дані показали, що рілменідин може чинити захисний ефект на нервові клітини та допомогти при лікуванні неврологічних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера або Паркінсона. Також він уповільнює ріст пухлин і метастаз, має протизапальний ефект, що може бути корисним при лікуванні артриту, і покращує настрій.

Результати дослідження опубліковані в журналі Aging Cell («Клітка, що старіє»).

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама