Якщо на повіці ока вискочив ячмінь: потріть золотим кільцем

Якщо на повіці ока вискочив ячмінь: потріть золотим кільцем

Серед домашніх засобів лікування є й таке

Ячмінь, або гордеолум, найчастіше з’являється на краю верхньої або нижньої повіки, біля основи вій, або під нею. Причиною тому зазвичай є бактеріальна інфекція, найчастіше спричинена стафілококами. Бактерії можуть довгий час себе не проявляти, але за певних умов — зниження імунітету, захворювання очей та інше — проникають у сальні залози, викликаючи запалення.

Розрізняють два види ячменю, зовнішній та внутрішній. Перший з’являється на краю повік, по лінії вій. Другий — безпосередньо на внутрішній стороні повіки. Це супроводжується болючим їх набряком і наповненням гноєм, відчуттям стороннього тіла, болем в очах і т. д. Мимовільно ячмінь зникає протягом 7–10 днів. Проте різні народні засоби допомагають прискорити процес.

Теплі компреси

Найкращим домашнім засобом від ячменю є нанесення теплих компресів на повіки. Накладайте компрес на боляче місце на 15 хвилин не менше 4 разів на день. Це допоможе прискорити дозрівання ячменя та зняти біль.

Обгортання з чаєм та ромашкою

Як тепла припарка підійдуть пакетики з чорним чаєм або ромашкою, що мають протизапальну та антибактеріальну дію. Залийте пакетики невеликою кількістю теплої води, відіжміть і, закривши хворе око, покладіть на нього компрес на 5 хвилин. Робить процедуру кілька разів на день.

  • При лікуванні ячменю також використовують календулу, світлячок та кульбабу. Візьміть 1 ст. л цих трав у рівних пропорціях. Залийте 1/2 склянки теплої води та залиште на 5 хвилин. Вмочіть у настій ватний тампон, акуратно відіжміть і покладіть на око з ячменем.

Масаж

Ніжний масаж є ефективним домашнім засобом від ячменю. Він покращує кровообіг, прискорюючи цим дозрівання ячменю.

Тертя золотом

Цей популярний домашній засіб є ефективним з кількох причин. Розтирання теплим металом діє як зігрівальний масаж, що не тільки прискорює дозрівання ячменю, але і його подальше загоєння. Крім того, золото має антибактеріальні та протизапальні властивості.

  • Перед тим, як натерти ячмінь кільце, наприклад обручкою, спершу вимийте його з милом та водою, продезінфікуйте. Розігрійте його, втративши носовою хусткою, і покладіть на запалене місце.
Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама