Який протизапальний препарат ефективний за високої температури

Який протизапальний препарат ефективний за високої температури

Препарати парацетамол, ібупрофен та аспірин є найбільш популярними протизапальними та знеболювальними засобами. Вони мають знеболювальну властивість, але при цьому деякі відмінності в механізмі дії та побічних ефектах.

Парацетамол: при застуді та грипі

Парацетамол має знеболювальні та жарознижувальні властивості, але при не має протизапальної дії.

Коли застосовувати: при різних видах болю (головного, зубного, м’язового, менструального), лихоманки при застуді та грипі.

Ібупрофен: при лихоманці

Ібупрофен належить до групи нестероїдних протизапальних препаратів (НПЗП) і має знеболювальні, жарознижувальні та протизапальні властивості.

Коли застосовувати: при лихоманці, різні види помірного болю (головний, зубний, менструальний, попереково-крижовий). Ібупрофен також можна приймати під час лікування отиту, остеоартрозу, ревматоїдного артриту, запаленні сухожиль, зв’язок та суглобових капсул.

Аспірин: при серцево-судинних захворюваннях

Аспірин, як і ібупрофен, класифікується як нестероїдний протизапальний препарат (НПЗП) і має знеболювальну та жарознижувальну дії. Він також запобігає злипанню тромбоцитів. Тому його використовують для профілактики серцево-судинних захворювань.

Коли застосовувати: при больовому синдромі, пропасниці, а також при серцево-судинних захворюваннях, таких як ішемічна хвороба серця (ІХС), венозна тромбоемболія, дисфункція периферичних артерій.

В якому порядку приймати

У разі різних видів болю найкраще починати з парацетамолу. Це один із найбезпечніших анальгетиків, які має мінімальні побічні ефекти.

Якщо біль невеликий або середньої тяжкості, й парацетамол, й ібупрофен працюватимуть однаково добре.

При лихоманці можна прийняти парацетамол та ібупрофен. А якщо запальний процес триває, то допоможуть ібупрофен чи аспірин.

Чи можна комбінувати знеболювальні?

Деякі знеболювальні препарати не можна комбінувати. Не приймайте одночасно препарати з однієї групи, наприклад, ібупрофен і аспірин. Вони не посилять знеболювальний ефект, але можуть спричинити пошкодження шлунково-кишкового тракту та викликати інші побічні ефекти.

Добре поєднувати ібупрофен із парацетамолом. Це гарантує сильніший знеболювальний ефект, ніж використання кожної з цих речовин окремо.

Важливо дотримуватись рекомендацій, вказаних на упаковці або в інструкції до препарату. Зловживання ліками може спричинити серйозні побічні ефекти. Якщо біль не проходить, зверніться до лікаря, оскільки такий симптом може вказувати на серйозне захворювання.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама