Анісова інструкція по застосуванню

Анісова фото, инструкция
Зовнішній вигляд упаковки лікарського засобу може відрізнятися від зображення на сайті.
Дозування:
Анісова олія по 10 мл у флак.-крап.
Виробник:
Реєстрація:
№ UA/2157/01/01 від 05.03.2010. Наказ № 195 від 05.03.2010
Фарм. група:
Редакторска група
Перевірено
Avatar photo
Алла Волошонович Додано: 03.03.2020
Avatar photo
Юлія Жарікова Оновлено: 03.03.2020
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України

ОФІЦІЙНА ІНСТРУКЦІЯ

Склад:

діюча речовина: oleum anisi;1 флакон містить анісової олії 10 мл.

Виробник:

Київська ФФ, ОДКП, м.Київ, Україна

Фармакотерапевтична група:

Засоби, що застосовуються при кашлі та застудних захворюваннях. Відхаркувальні засоби.

Показання до застосування:

Захворювання дихальних шляхів, що супроводжуються кашлем (гострі та хронічні бронхіти, бронхопневмонія, бронхоектатична хвороба), запори.

Протипоказання:

Препарат протипоказаний при індивідуальній підвищеній чутливості до біологічно активних речовин, що містяться в лікарській рослинній сировині. Не призначають дітям віком до 1 року.

Застосування в період вагітності або годування груддю:

Протипоказано, оскільки досвід застосування відсутній.Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або при роботі з іншими механізмами. Особливих застережень немає.

Діти:

Не призначають дітям віком до 1 року.

Спосіб застосування та дози:

Анісову олію приймають внутрішньо після попереднього розведення у теплій перевареній воді (2-3 краплі олії на ¼ склянки води).Приготовлений розчин рекомендують вживати теплим за 30 хвилин до їжі.Дорослим і дітям старше 12 років призначають по ¼ склянки розчину 3–4 рази на день, дітям віком від 1 до 12 років рекомендують вживати від 1 чайної до 2 столових ложок розчину 3 рази на день (необхідна консультація лікаря щодо режиму дозування).Тривалість курсу лікування визначають індивідуально для кожного пацієнта з урахуванням характеру, ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, стабільності досягнутого терапевтичного ефекту і переносимості препарату.

Передозування:

Тривале застосування анісової олії або перевищення рекомендованих доз може призвести до розвитку діареї. У разі передозування слід припинити лікування і вжити заходів симптоматичної та підтримуючої терапії (у відповідності з клінічним станом хворого).

Побічні дії:

При індивідуальній підвищеній чутливості до препарату можливий розвиток алергічних реакцій (висипи, свербіж, гіперемія, набрякання шкіри та бронхоспазм).

Лікарська взаємодія:

Взаємодія препарату з іншими лікарськими засобами невідома. Не застосовувати одночасно з препаратами, які мають протилежну фармакологічну дію та під час лікування гармональними лікарськими засобами.

Термін придатності:

3 роки.

Умови зберігання:

Зберігати у захищеному від світла, та недоступному для дітей місці, при температурі не вище 15 °С.Не можна застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Форма випуску / упаковка:

По 10 мл у флаконах-крапельницях.

Категорія відпуску:

Без рецепту.
Медичне застереження
Дата додавання: 03.03.2020
Наведена наукова інформація є узагальнюючою, заснована на офіційно затвердженій інструкції по застосуванню і не може бути використана для прийняття рішення про можливість застосування конкретного лікарського препарату.

ДОДАТКОВІ ДАНІ

Тип данихВідомості з реєстру
Торгівельне найменування:Анісова
Виробник:Київська ФФ, ОДКП, м.Київ, Україна
Форма випуску: По 10 мл у флаконах-крапельницях.
Реєстраційне посвідчення:№ UA/2157/01/01 від 05.03.2010. Наказ № 195 від 05.03.2010
Міжнародне непатентоване найменування:Anisum vulgare
Умови відпуску:Без рецепту.
Склад:

діюча речовина: oleum anisi;1 флакон містить анісової олії 10 мл.

Фармакотерапевтична група:Засоби, що застосовуються при кашлі та застудних захворюваннях. Відхаркувальні засоби.
Код АТС:R05CA21 - Препарати анісу
Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама