За даними Федерального управління з лікарських зас...
Цукор знижує імунітет у 17 разів
Лікарі радять споживати його в міру
Відомо, що зловживання цукром підвищує ризик розвитку ожиріння, цукрового діабету ІІ типу та серцево-судинних захворювань.
Вчені вважають, що протягом шести-семи годин після споживання цукру імунна відповідь організму знижується у 17 разів. Вони пояснюють це тим, що за своїм складом цукор схожий на вітамін С, у результаті чого організм може переплутати ці речовини.
В результаті клітини імунної системи, фагоцити, які харчуються вітаміном С, можуть поглинути цукор. Але через вміст глюкози та фруктози він може зруйнувати клітини, що спричинить зниження імунітету.
Це пояснює, чому люди, схильні до солодкої їжі, також відрізняються підвищеною сприйнятливістю до запальних захворювань.
Реклама
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама