За даними Федерального управління з лікарських зас...
Трансжири підвищують ризик серцево-судинних захворювань до 20%
У Нью-Йорку діє заборона на використання штучних трансжирів у ресторанній їжі.
Трансжирні кислоти, що затикають артерії, — побічний продукт при виробництві синтетичних твердих жирів з рослинних олій. Вони підвищують ризик розвитку серцевих захворювань більше, ніж насичені жири, які колись вважалися найгіршим видом жирів.
У Європі серцево-судинні захворювання є першою причиною смертності. Щороку від них помирає 4,3 млн осіб, через що економіка ЄС втрачає більш ніж 192 млрд євро. При цьому щоденне споживання трансжирів у середньому становить 5,6 г, що підвищує ризик серцево-судинних захворювань до 20%.
Реклама
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама