М’ясо перешкоджає розвитку деменції: дослідження

М'ясо перешкоджає розвитку деменції: дослідження

М’ясо — цінне джерело білка, яке необхідне для здорового росту та функціонування організму. Воно також містить вітаміни групи B та B12, залізо, цинк. Вони відіграють ключову роль у метаболізмі та підтримці здоров’я.

Вчені Столичного університету Осаки (Японія) виявили у м’ясі сильні антиоксиданти, які допомагають захистити організм від окислювального стресу. Він надає руйнівний вплив на організм і може сприяти утворенню злоякісних пухлин. 

У м’ясі та рибі експерти виявили імідазол дипептид, який захищають від різних недуг, у тому числі від втоми чи деменції. Серед цієї групи речовин найчисленнішими є ті, які мають один додатковий атом кисню (2-оксо-ВПО). Вони мають надзвичайно сильну антиоксидантну дію, тобто захищають від окислювального стресу.

Окислювальний стрес пошкоджує клітини в організмі, що може призвести до появи злоякісних пухлин, а також гіпертонії, діабету, дисліпідемії, хвороби Паркінсона або Альцгеймера. Антиоксиданти видаляють з організму надлишок вільних радикалів, які відповідають за окислювальний стрес.

На думку вчених, знання того, що м’ясо є джерелом сильних антиоксидантних речовин, може мати багато практичних застосувань.

— Розширений аналіз 2-оксо-ВПО буде застосовуватися не лише у галузі фундаментальної біології, а й у медицині, сільському господарстві, фармацевтиці. Це дозволить покращити життя людей та запобігти розвитку передчасної старості та деменції, — зазначив керівник проекту, професор Хідеші Іхара, передає Radio ZET.

Незважаючи на користь м’ясо, важливо помірно споживати його. Включення до раціону різноманітних джерел білка до раціону, таких як риба, горіхи, насіння та бобові, може забезпечити достатнє споживання білка та інших поживних речовин.

Результати дослідження опубліковані у журналі Antioxidants («Антиоксиданти»).

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Як виглядає молочниця на трусах
Як виглядають виділення на трусах при молочниціІнш...
Молочниця на губах
Причини молочниці на губахСимптоми молочниці на гу...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама