Лікар сказав, у які дні погіршується здоров’я серцевих хворих

Лікар сказав, у які дні погіршується здоров'я серцевих хворих

У деяких людей вітряна погода може спричинити збільшення частоти серцевих скорочень, підвищення артеріального тиску або посилення стенокардії. Це пов’язано з тим, що зміни в атмосферному тиску можуть впливати на серцевий ритм та кровотік.

— Люди, які страждають на серцеву недостатність, ішемічну хворобу серця, аритмії, відрізняються дуже тендітним балансом здоров’я. Не потрібно багато зусиль, щоб вивести його з рівноваги. І у вітряні дні вони потребують медичної допомоги, а іноді й госпіталізації, більше, ніж інші, — пояснює лікар пульмонологічної клініки USK у Лодзі, (Польща) Томаш Карауда.

За словами експерта, у вітряні дні погіршується самопочуття та психічно хворих людей. Так, згідно з дослідженням вчених Швеції за участю 280 осіб, за певної погоди здоров’я фіксується більше відвідувань психіатричних лікарень.

— Сильний вітер викликає занепокоєння, стрес, страх. У такі дні люди із психічними розладами схильні до суїцидів. Тому так важливо подбати про їхній душевний стан. Це допоможе не лише заспокоїти їх, а й іноді навіть урятувати життя, — стверджує фахівець, цитує портал Poradnik Zdrowie.

Для того, щоб впоратися з емоційним дискомфортом, викликаним погіршенням погоди, можна практикувати медитацію або глибоке дихання. Якщо почуття тривоги зберігається, слід звернутися до лікаря.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама