Дієтологи назвали продукти, які слід виключити з раціону для покращення роботи кишківника

Дієтологи назвали продукти, які слід виключити з раціону для покращення роботи кишківника

Згідно зі статистикою, запорами страждають близько 30% населення землі, переважно жінки. На думку дієтологів, причиною недостатньої роботи кишківника є малорухливий спосіб життя, недостатня гідратація організму, надлишок жирів. Для розв’язання цієї делікатної проблеми іноді достатньо змінити харчування та виключити з раціону деякі продукти.

1. Молочні продукти

Вони можуть блокувати регулярне випорожнення кишківника. Цілком виключити з раціону молочні продукти не вдасться, але може зменшити їх кількість або вибрати інші. Так, замість молока краще пити пробіотичний йогурт, а замість сиру взяти сир чедер, який виготовляється в процесі бродіння.

2. Швидкоїжа

Вона містить мало клітковини, яка потрібна для плавного просування їжі в кишківнику. Здорова домашня їжа допоможе прискорити травлення.

3. Смажені страви

Смажена їжа вбирає жир і погано перетравлюється. Коли їжа повільно рухається кишківником, організм забирає з неї багато рідини, що робить стілець твердим і сухим.

4. Яйця

Яйця є чудовим джерелом білка, але вони не містять клітковини. Виключати їх із меню не потрібно, достатньо поєднувати яйця з овочами.

5. Солодощі

Тістечка, печиво та інші ласощі з рафінованим цукром містять мало клітковини та рідини, а також багато жиру, що не сприяє ефективному травленню.

6. Алкоголь

Як і кава, алкоголь прискорює виведення води з організму, а це може означати проблеми з дефекацією. Якщо ви хочете насолодитися їх смаком, то не забудьте випити склянку води.

Ці зміни у харчуванні можуть бути корисними для покращення роботи кишківника та всього самопочуття. Однак якщо закрепи продовжуються тривалий час, необхідно звернутися за допомогою до лікаря.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама