Файберлекс інструкція по застосуванню

Файберлекс фото, инструкция
Зовнішній вигляд упаковки лікарського засобу може відрізнятися від зображення на сайті.
Дозування:
Файберлекс порошок натур. у пак.-саше. №10
Виробник:
Реєстрація:
№ UA/8607/01/01 від 22.07.2008. Наказ № 403 від 22.07.2008
Фарм. група:
Редакторска група
Перевірено
Avatar photo
Алла Волошонович Додано: 03.03.2020
Avatar photo
Юлія Жарікова Оновлено: 03.03.2020
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України

ОФІЦІЙНА ІНСТРУКЦІЯ

Склад:

1 саше-пакет містить; подорожника овального (Plantago ovata) лушпиння насіння 5 г;допоміжні речовини: аспартам (Е – 951), ароматизатор апельсиновий або ароматизатор фруктовий.

Виробник:

Хербіон Пакистан Прайвет Лтд, Пакістан

Фармакотерапевтична група:

Проносні засоби.

Фармакологічні властивості:

Фармакодинаміка.Волокна з насіння подорожника (Plantago ovata), які містяться в препараті Файберлекс, здатні поглинати таку кількість води, яка в 40 разів перевищує їх власну вагу. Таким чином, випорожнення стають більш об’ємними і пом’якшується консистенція вмісту кишечнику, відбувається стимуляція перистальтики кишечнику і полегшується проходження калових мас.Фармакокінетика. Після прийому Файберлекс поглинається в тонкій кишці. Полісахариди Файберлексу стійкі до гідролізу та дії травних ферментів. Деяка ферментація полісахаридів препарату відбувається в товстій кишці під впливом кишкових бактерій. Продукти ферментації включають коротколанцюгові жирні кислоти, ацетат, пропіонат і бутират, а також водень і діоксид вуглецю. Коротколанцюгові жирні кислоти, які не піддаються метаболізму в кишечнику, переносяться в печінку за допомогою портальної циркуляції, де вони піддаються метаболізму.

Показання до застосування:

Хронічні запори, діарея, геморой, синдром подразненого кишечнику.

Протипоказання:

Препарат не слід застосовувати у разі підвищеної чутливості до одного зі складників препарату, загрози або наявності непрохідності кишечнику, органічного звуження стравоходу та/або інших відділів шлунково-кишкового тракту; тяжкої форми цукрового діабету; дітям віком до 6 років.

Особливості застосування:

У хворих на цукровий діабет під час прийому препарату іноді необхідне зниження дози інсуліну. Препарат можна застосовувати в період вагітності та годування груддю, враховуючи співвідношення ризик/користь.

Спосіб застосування та дози:

Дорослі: по 1 саше-пакету 2 рази на день.Діти старше 6 років: по 1 саше-пакету 1 раз на день. Вміст одного саше-пакету розчинити в 150 мл теплої води і повільно випити. Розчин запивають ще однією склянкою води. Тривалість лікування визначається індивідуально.Побічні дія. Можливі алергічні реакції. Такі симптоми, як метеоризм, відчуття переповнення кишечнику можуть посилюватись під час перших днів лікування, а протягом лікування можуть зникнути.

Передозування:

Можуть посилюватися побічні ефекти: біль у животі, метеоризм, відчуття переповнення кишечнику. Лікування. Необхідно дати хворому велику кількість рідини.Терапія симптоматична.

Лікарська взаємодія:

Можливе обмежене всмоктування інших лікарських засобів (наприклад, препаратів із залізом, літієм) зі шлунково-кишкового тракту; крім того, необхідно дотримуватись інтервалу в прийманні інших ліків до і після прийому лікарського засобу, який становить від 30 хвилин до 1 години. Лікарські засоби проти проносу, які гальмують моторику кишечнику (наприклад, лоперамідо гідрохлорид), не можна застосовувати одночасно.

Термін придатності:

Термін придатності. 3 роки.Зберігати в сухому місці, при температурі не вище 25 °С. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Форма випуску / упаковка:

По 10 саше-пакетів.

Категорія відпуску:

Без рецепту.

Додатково:

Загальна характеристикаОсновні фізико-хімічни властивості:зі смаком апельсину: кремово-білий порошок з ароматом апельсинузі смаком фруктів: кремово- білий порошок з ароматом фруктівнатуральний: кремо-білий порошок.Форма випускуПорошок.Адреса30/28, промислова зона Корангі, Карачі, Пакистан.
Медичне застереження
Дата додавання: 03.03.2020
Наведена наукова інформація є узагальнюючою, заснована на офіційно затвердженій інструкції по застосуванню і не може бути використана для прийняття рішення про можливість застосування конкретного лікарського препарату.

ДОДАТКОВІ ДАНІ

Тип данихВідомості з реєстру
Торгівельне найменування:Файберлекс
Виробник:Хербіон Пакистан Прайвет Лтд, Пакістан
Форма випуску: По 10 саше-пакетів.
Реєстраційне посвідчення:№ UA/8607/01/01 від 22.07.2008. Наказ № 403 від 22.07.2008
Міжнародне непатентоване найменування:Ispaghula (psylla seeds)
Умови відпуску:Без рецепту.
Склад:

1 саше-пакет містить; подорожника овального (Plantago ovata) лушпиння насіння 5 г;допоміжні речовини: аспартам (Е – 951), ароматизатор апельсиновий або ароматизатор фруктовий.

Фармакотерапевтична група:Проносні засоби.
Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Як виглядає молочниця на трусах
Як виглядають виділення на трусах при молочниціІнш...
Молочниця на губах
Причини молочниці на губахСимптоми молочниці на гу...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама