Регейн інструкція по застосуванню

Регейн фото, инструкция
Зовнішній вигляд упаковки лікарського засобу може відрізнятися від зображення на сайті.
Дозування:
Регейн розчин д/зовн. заст. 2 % по 60 мл у флак.
Виробник:
Реєстрація:
№ UA/8442/01/01 від 07.04.2005. Наказ № 352 від 04.07.2008
Фарм. група:
Редакторска група
Перевірено
Avatar photo
Ольга Поліщук Додано: 03.03.2020
Avatar photo
Юлія Жарікова Оновлено: 03.03.2020
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України

ОФІЦІЙНА ІНСТРУКЦІЯ

Склад:

1 мл розчину містить 20 мг міноксидилу;допоміжні речовини: спирт етиловий, пропіленгліколь, вода очищена.

Основні фізико-хімічні властивості:

прозорий, безбарвний або блідо-жовтий розчин;

Виробник:

Пфайзер Менюфекчуринг Бельгія Н.В., Бельгія/США

Фармакотерапевтична група:

Інші дерматологічні препарати.

Фармакологічні властивості:

Фармакодинаміка. При місцевому застосуванні Регейн® виявляє стимулюючу дію на ріст волосся у чоловіків і жінок з андрогенетичним облисінням (облисіння за чоловічим типом). У клінічних дослідженнях доведено, що Регейн® стимулює ріст волосся і зупиняє його випадання у тих випадках, коли воно починає випадати з маківки (у чоловіків) або вздовж середнього проділу у жінок. Початок стимуляції росту волосся починається приблизно через 4 місяці після застосування препарату. Після відміни препарату ріст нового волосся зупиняється, і через 4 місяці можна очікувати повернення попереднього вигляду. Точний механізм дії Регейну® як стимулятора росту волосся у хворих з облисінням за чоловічим типом не з’ясований.У хворих з нормальним або підвищеним артеріальним тиском місцеве застосування Регейну® не супроводжувалось загальними побічними ефектами.Фармакокінетика. Після місцевого застосування препарат слабко резорбується через нормальну інтактну шкіру: в середньому 1,4% препарату потрапляє в системний кровотік.Вплив супутніх шкірних захворювань на резорбцію препарату невідомий.Препарат не зв’язується з білками плазми.Метаболічна біотрансформація міноксидилу, резорбованого внаслідок місцевого застосування, вивчена не повністю.Після припинення місцевого застосування Регейну® приблизно 95% резорбованого міноксидилу елімінується протягом 4 днів.Міноксидил та його метаболіти виводяться через нирки.

Показання до застосування:

Облисіння за чоловічим типом у чоловіків і жінок.

Протипоказання:

Підвищена чутливість до препарату, періоди вагітності і лактації, дитячий (до 18 років) вік.

Особливості застосування:

Крім спадкової схильності випадання волосся може спричинюватися й іншими факторами. Регейн® не запобігає випаданню волосся, спричиненому деякими лікарськими препаратами, порушенням харчування (недостатність заліза або вітаміну А в організмі), а також випаданню волосся внаслідок укладення у тугі зачіски.Слід з обережністю призначати Регейн® хворим на ішемічну хворобу серця, стенокардію, з аритмією, а також пацієнтам зі схильністю до артеріальної гіпотензії.У разі появи ознак системних ефектів (біль за грудниною, відчуття серцебиття, запаморочення, раптове збільшення маси тіла, набряки рук і/або ніг), а також почервоніння і подразнення у місці втирання препарат слід відмінити і за необхідності призначити відповідну терапію.Регейн® може бути причиною опіків і подразнення очей. У випадку потрапляння препарату на чутливу поверхню це місце слід промити великою кількістю проточної води.Безпека і ефективність препарату у дітей, підлітків до 18 років та осіб старше 65 років не встановлені.Випадковий прийом препарату внутрішньо може призвести до серйозних несприятливих наслідків, зумовити системні ефекти, пов’язані з вазодилатуючими властивостями міноксидилу. 5 мл Регейну® містять 100 мг міноксидилу – максимальну рекомендовану дозу для прийому дорослими при лікуванні артеріальної гіпертензії. Симптоми у цьому випадку пов’язані із серцево-судинною дією препарату і виражаються у зниженні АТ, тахікардії. Проводять симптоматичну терапію діуретиками, бета-адреноблокаторами, внутрішньовенною інфузією фізіологічного розчину. Препарат виводиться при гемодіалізі. Слід уникати застосування симпатоміметиків.Регейн® не слід застосовувати в періоди вагітності і лактації.Вплив на здатність керувати транспортом і працювати з механізмамиЗа відсутності суттєвих небажаних реакцій – малоймовірний.

Спосіб застосування та дози:

Препарат призначений тільки для зовнішнього застосування.Регейн® наносять на ретельно висушену шкіру голови у дозі 1 мл двічі на добу, починаючи з центру ураженої зони. Препарат застосовують у такій дозі незалежно від розмірів уражених ділянок шкіри. Сумарна добова доза не повинна перевищувати 2 мл. Залежно від довжини волосся використовують різні аплікатори. Для того, щоб доза розчину становила 1 мл, потрібно 6 разів натиснути на насос аплікатора, направленого на центр ураженої зони.

Передозування:

При дотриманні рекомендованого способу застосування і режиму дозування передозування є малоймовірним.

Побічні дії:

Місцеві явища: місцевий дерматит, еритема, відчуття печіння, лущення. Описані випадки алопеції, небажаного гіпертрихозу та себореї.Алергічні реакції: кропив’янка, риніт, набряк обличчя, алергічний контактний дерматит.З боку серцево-судинної системи: описані випадки зміни артеріального тиску, відчуття серцебиття, зміни серцевого ритму, болю в грудях.Інші: описані випадки виникнення задишки, синкопе, набряків, головного болю та запаморочення.

Лікарська взаємодія:

Можливо потенціювання ортостатичної гіпотонії при одночасному застосуванні з гуанетидином.

Термін придатності:

Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі 15 – 25 оС.Термін придатності – 4 роки.

Форма випуску / упаковка:

По 60 мл розчину у флаконах у комплекті з дозувальними аплікаторами.

Категорія відпуску:

Без рецепту.

Додатково:

Загальна характеристикаміжнародна та хімічна назвиminoxidil; 2, 4-діаміно-6-піперидино-піримідин-3-оксид;Форма випускуРозчин.АдресаRijksweg 12,1270, Puurs-Belgium.
Медичне застереження
Дата додавання: 03.03.2020
Наведена наукова інформація є узагальнюючою, заснована на офіційно затвердженій інструкції по застосуванню і не може бути використана для прийняття рішення про можливість застосування конкретного лікарського препарату.

ДОДАТКОВІ ДАНІ

Тип данихВідомості з реєстру
Торгівельне найменування:Регейн
Виробник:Пфайзер Менюфекчуринг Бельгія Н.В., Бельгія/США
Форма випуску: По 60 мл розчину у флаконах у комплекті з дозувальними аплікаторами.
Реєстраційне посвідчення:№ UA/8442/01/01 від 07.04.2005. Наказ № 352 від 04.07.2008
Міжнародне непатентоване найменування:Minoxidil
Умови відпуску:Без рецепту.
Склад:

1 мл розчину містить 20 мг міноксидилу;допоміжні речовини: спирт етиловий, пропіленгліколь, вода очищена.

Фармакотерапевтична група:Інші дерматологічні препарати.
Код АТС:D11AX01 - Міноксидил
Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Як виглядає молочниця на трусах
Як виглядають виділення на трусах при молочниціІнш...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама