Чи можна робити епіляцію під час місячних?

апарат для епіляції, прокладки та тампони

Цей метод видалення небажаного волосся безпечний та практично безболісний. Але чи застосуємо він у критичні дні?

Лазерна процедура під час місячних

Лазерна епіляція — одна з найпоширеніших косметичних процедур, яка не викликає подразнення і дозволяє видалити непотрібне волосся. Її можна виконувати на всіх зонах тіла: на руках, пахвах, ногах або кистях, навколо бікіні. Однак, чи можна робити лазерну епіляцію під час місячних?

Лікарі стверджують: стан жінки ніяк не впливає на процедуру видалення непотрібного волосся у зоні бікіні. Лазерна епіляція під час місячних не заборонена. Все залежить від здоров’я жінки.

Як відомо, під час критичних днів відбувається зміна гормонального балансу. Рівень естрогену та прогестерону знижується, через що слизова оболонка матки відшаровується і виводиться разом із менструальною кров’ю. Це викликає біль у животі та попереку, слабкість.

Крім цього, шкіра стає сухою, схильною до подразнення. З цієї причини лазерна епіляція під час місячних може спричинити дискомфорт. Крім того, у жінки в цей час підвищений больовий поріг, тому сама процедура може стати для неї неприємною.

Однак це не означає, що слід відмовитись від епіляції. Косметологи радять у цей період зволожувати шкіру кремами на основі алое. Це дозволить пом’якшити її. І тоді проведення лазерної епіляції під час місячних не викликає хворобливих відчуттів. Про що ще слід пам’ятати?

Експерти нагадують, що зона бікіні дуже ніжна та чутливо реагує на найменший подразник. А її незахищеність та рясні кровотечі можуть стати причиною інфікування піхви. Тому в гігієнічних цілях рекомендується в перші дні циклу не виконувати лазерну процедуру.

Краще перенести лазерну епіляцію на середину циклу, коли виділення не будуть такими рясними, больовий поріг знизиться, а стан шкіри покращиться.

Вплив лазерної епіляції на місячні

Часто жінок цікавить: коли краще робити лазерну епіляцію, до та після місячних?

Перш ніж проводити лазерну епіляцію перед місячними, важливо переконатися, що шкіра у зоні бікіні не перебуває у фазі підвищеної чутливості. Інакше це викличе болісні відчуття в області інтимних зон за кілька днів до початку місячних.

Після закінчення менструального циклу з проведенням лазерної епіляції краще почекати. Необхідно дати тілу час відновлення. Під час місячних піхва стає вразливішою для інфекцій. Тому після закінчення кровотечі слід забезпечити достатню гігієну перед проведенням лазерної епіляції.

Також слід зважати на те, що ефективність процедури залежить від фази росту волосся. Так, під час фази активного його росту, так званої анагенної фази, епіляція ефективніша. Однак у зоні бікіні лише близько 20% волосся знаходиться у фазі зростання. Це означає, що для досягнення максимального ефекту у зоні бікіні необхідно провести більше процедур, ніж у зоні ніг. А це досить виснажливо для ослабленого організму.

А чи може статися затримка місячних після лазерної епіляції? Експерти підтверджують: таке трапляється, проте незбезпеки не становить.

Лазерна епіляція не впливає на гормональний баланс в організмі, а отже, і безпосередньо на менструальний цикл. Але проведення лазерної епіляції у зоні бікіні може викликати стресову реакцію в організму. Тому затримка місячних після лазерної епіляції пов’язана з фізичними чи емоційними чинниками, а не з самою процедурою.

Якщо затримка місячних триває понад двох тижнів або супроводжується іншими неприємними симптомами, такими як біль або кровотеча, необхідно звернутися до лікаря для додаткової консультації та обстеження.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама