Вівсяні пластівці – користь і шкода дієтичного продукту

вівсяні пластівці

Вівсяні пластівці є одним із найпопулярніших дієтичних продуктів у багатьох країнах. Їхня популярність зумовлена не тільки приємним смаком і різноманітністю варіантів приготування, а й їхніми корисними властивостями для організму.

Що робить вівсяні пластівці корисними

Причина популярності цього легкого сніданку в речовинах, на які багаті пластівці:

  • харчові волокна;
  • вітаміни;
  • мінерали.

Такий набір елементів робить їх чудовим вибором для тих, хто прагне до здорового способу життя.

Дія розчинних харчових волокон дуже важлива для здоров’я людини. Вони відіграють суттєву роль у підтримці нормального травлення, а також допомагають контролювати рівень холестерину в крові. У разі регулярного вживання вівсяних пластівців значно знижується ризик серцево-судинних захворювань, оскільки вони сприяють зниженню рівня шкідливого холестерину.

Вони також містять значну кількість корисних вітамінів і мінералів, таких як вітамін В, залізо, цинк і магній. Ці речовини не тільки підтримують загальне здоров’я організму, а й сприяють зміцненню імунної системи та підвищенню енергії.

Шкода вівсяних пластівців

Як і у більшості продуктів, у них є ймовірна шкода, яку слід враховувати. По-перше, деякі люди можуть бути алергічними до вівса, але, як правило, ті, хто на це страждав раніше, знають, що на цей продукт є алергія. Якщо на інші злакові продукти реакція організму вже проявлялася, то перед додаванням вівсяних пластівців у раціон слід проконсультуватися з лікарем.

По-друге, деякі виробники додають у вівсяні пластівці цукор або інші добавки, що може погіршити їхню харчову цінність. Тому під час вибору вівсяних пластівців рекомендується звертати увагу на склад і надавати перевагу несмаженим та варіантам і без підсолоджувачів.

Крім того, останніми роками лікарі стверджують, що надлишок вівсянки шкідливий. Це свідчить про те, що якщо в раціоні занадто багато страв з цієї крупи, то відбувається нестача кальцію. Вівсянка містить фітинову кислоту, яка заважає організму засвоювати кальцій в кишківнику.

Загалом, вівсяні пластівці є корисним і поживним дієтичним продуктом. Вони допомагають контролювати рівень холестерину, зміцнювати імунну систему і забезпечувати організм необхідними вітамінами та мінералами.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама