5 корисних продуктів, які допоможуть спалити жир та ефективно схуднути

5 корисних продуктів, які допоможуть спалити жир та ефективно схуднути

Голодування, особливо як довгострокова стратегія схуднення, може згубно позначитися на здоров’ї. Це може спричинити порушення обміну речовин, розвиток стресу і депресії. Дієтологи радять не дотримуватися строгих дієт, а додати до раціону продукти, які не тільки смачні, а й корисні.

1. Яйця знижують апетит

Два варені яйця, з’їдені на сніданок, дозволяють надовго насититися. У результаті протягом дня ми з’їдаємо на 330 ккал менше. Яйця допомагають не тільки вгамувати голод, але й завдяки великому вмісту білка спалити жир, що добре для схуднення. Також яєчний білок зміцнює м’язи та підтримує кровоносні процеси в організмі.

2. Грейпфрут виводить токсини

За вмістом вітаміну С грейпфрут займає третє місце, після шипшини та лимона. Натомість він краще спалює жир. Крім вітаміну С, грейпфрут містить вітаміни групи В, у тому числі й фолієву кислоту, мінеральні солі, лікопен. Завдяки цьому він, подібно до віника, вимітає з організму непотрібні продукти метаболізму.

3. Яловичина знижує рівень «шкідливого» холестерину

Яловичина — відмінне джерело білка та вітаміну B12. Вона також містить таурин — амінокислоту, яка живить тканини мозку, стимулює роботу серця та очей, а також левокарнітин, який підвищує енергійність та знижує рівень «шкідливого» холестерину в крові. У яловичині найбільше міститься цієї природної жироспалювальної речовини. Тому для схуднення рекомендується використовувати цей сорт м’яса у своєму раціоні.

4. Кедрові горіхи покращують обмін речовин

Кедрові горіхи активно використовують у середземноморській кухні. Незважаючи на те, що вони переважно жирні, не варто відмовлятися від них навіть на дієті. На думку корейських вчених, жирні кислоти, що містяться в кедрових горіхах, дуже ситні. До того ж у горіхах багато білка при відносно невеликій частці вуглеводів, що покращує обмін речовин і добре для схуднення.

5. Зелений чай прискорює метаболізм

Автор книги «Засвітіть свій метаболізм» Ліссі Лакатос вважає, що п’ять випитих чашок (150 мл) зеленого чаю прискорюють метаболізм, що сприяє схудненню. Такий же ефект мають дві випиті чашки кави. Однак кофеїн, що міститься в ньому, може призвести до надмірного збудження, а також коливань рівня цукру в крові.

Вживання зеленого чаю немає всіх цих побічних явищ. Зате регулює рівень цукру в крові та сприяє молодості тіла та розуму.

Експерти рекомендують контролювати калорійність їжі, а також дотримуватися водного режиму. Окрім правильного харчування, слід бути фізично активним. Це допоможе спалити калорії, зміцнити м’язи та покращити загальне самопочуття.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама