5 захворювань, при яких споживання часнику може зашкодити
Часник відомий своїми противірусними, антимікробними та антибактеріальними властивостями завдяки наявності в ньому аліцину. Однак є деякі випадки, коли краще утриматися від вживання часнику.
1. При застуді
Аліцин, що міститься в часнику, допомагає контролювати рівень холестерину в крові. Але в поєднанні з парацетамолом він може призвести до пошкодження печінки.
- Якщо ви приймаєте анальгетики або жарознижувальні засоби, краще обмежте споживання часнику або відмовтеся від нього.
2. Перед операцією
Часник розріджує кров. Тому від нього слід відмовитися людям, які приймають ацетилсаліцилову кислоту (аспірин) та антикоагулянти. Також не вживайте часник перед запланованими процедурами чи операціями, оскільки це може посилити кровотечу.
3. При діабеті
Постійне споживання часнику дозволяє знизити рівень цукру на крові. Однак у поєднанні з протидіабетичними препаратами він може спровокувати напад гіпоглікемії.
4. При гіпотонії ті гіпертонії
Вживання часнику знижує кров’яний тиск, тому люди з гіпотонією не повинні зловживати ним. Часник також не слід їсти хворим на гіпертонію, які приймають «Лізиноприл», оскільки це може спричинити небезпечну реакцію.
5. При захворюваннях шлунка
Часник, що споживається у великих кількостях, дратує слизову оболонку шлунка, що може призвести до спазмів у животі або здуття живота. Тому не рекомендується вживати його тим, хто схильний до захворювань травної системи.
Крім цього, деякі люди можуть бути алергічні до часнику, і його вживання може викликати різні реакції, включаючи шкірні висипання, свербіж, набряк і навіть серйозніші алергічні реакції.