CCSA: норми безпечного вживання алкоголю мають бути зменшені у сім разів

CCSA: норми безпечного вживання алкоголю мають бути зменшені у сім разів

У 2011 році фахівцями було розглянуто та рекомендовано безпечні дози споживання алкоголю. Одиниця алкоголю зазвичай визначається як 10 мл чи 8 г чистого алкоголю. Таким чином, доза 15 одиниць алкоголю на тиждень для чоловіків та 10 одиниць алкоголю для жінок означає, що чоловікам щотижня можна споживати150 мл чистого алкоголю, а жінкам — 100 мл.

Ці рекомендації були розроблені для зниження ризику розвитку алкогольних зв’язаних захворювань, але вони можуть відрізнятися залежно від країни.

За даними Канадського центру із вживання психоактивних речовин та наркоманії (CCSA), стандартна одиниця алкоголю становить 341 мл п’ятивідсоткового пива, 142 мл 12-процентного вина або келих 40-процентного спирту. Однак через поступовий розвиток серцево-судинних та онкологічних захворювань, спричинених споживанням спиртного, ці дози були переглянуті.

У CCSA були розроблені нові принципи, згідно з якими допустима кількість алкоголю була скорочена у сім разів. Автори рекомендують обмежитися лише двома напоями на тиждень, а бажано перестати його пити.

На думку вчених, вживання алкоголю, що здається помірним, небезпечне для здоров’я. Так, згідно зі статистикою, від трьох до шести напоїв на тиждень становлять помірний ризик як для жінок, так і для чоловіків. А сім або більше напоїв, випитих на тиждень, підвищують ризик розвитку серцевої недостатності, інсульту та багатьох видів онкологічних захворювань, таких як рак товстої кишки, молочної залози, сечового міхура та нирок, а також раку шиї та голови.

— Ми сподіваємося, що люди обмежать вживання алкоголю і не питиму його щодня. Адже спиртне є канцерогеном, — каже професор психології  Університету Торонто Тарін Грідер, цитує портал Poradnik Zdrowie.

За словами експерта, багато людей вважають, що алкоголь, особливо червоне вино, містить інгредієнти, які можуть цілюще впливати на здоров’я. Так, у червоному вині міститься ресвератрол, антиоксидант, який захищає здоров’я серця та судин.

Однак вживання алкоголю, особливо у великих кількостях, підвищує схильність до появи тяжких хронічних захворювань.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама