Чи варто їсти яблука для схуднення

Чи варто їсти яблука для схуднення

І скільки калорій містить один плід   

Не знімайте шкірку

Яблука низькокалорійні та хороші для схуднення. Проте не варто перестаратися із вживанням сушених яблук.

Класичне яблуко має близько 90 ккал. Проте його калорійність залежить від: розміру плода, сорту, вмісту води.

Скільки калорій містить яблуко зі шкіркою?

  • Маленьке — близько 75 ккал;
  • середнє — близько 90 ккал;
  • велике — близько 115 ккал.

Очищаючи яблуко від шкірки, ви зменшуєте його масу і позбавляєтеся частини калорій. Якщо ви не маєте чітких протипоказань до вживання шкірки від яблука, не очищайте її. У шкірці багато харчових волокон, а під нею ховається багато вітамінів.

Шкіра середнього яблука важить близько 35 г. Якщо ви очистили яблуко, відніміть близько 18 ккал калорійності яблука.

Сушені, печені

Сушені яблука мають набагато більше калорій у 100 г, ніж свіжі яблука. Це з втратою води у процесі сушіння. 100 г сушених яблук містить 256 ккал.

Якщо ви на дієті, будьте обережні з сушеними яблуками. Вони насичують не так сильно, як цілі плоди, але поїдаючи їх, ви можете перевищити свої щоденні норми калорійності. Адже сушені яблука в п’ять разів калорійніші за звичайні.

Якщо ви збираєтесь включити печене яблуко у свій щоденний раціон, зважте яблуко перед обробкою. Запечені яблука мають таку ж калорійність, як і свіжі. Проте їхній глікемічний індекс вищий.

Низькокалорійний перекус

Яблука належать до низькокалорійних продуктів, тому їх рекомендують для схуднення. У 2020 році вчені виявили, що яблука не тільки не заважають схуднення, але навіть можуть його полегшити. Поліфеноли з яблук сприяють перетворенню жирової тканини на метаболічний активний. Це нещодавно виявлена властивість яблук для схуднення звучать перспективно.

Проте не варто переходити лише на яблучну дієту. Жодна їжа, з’їдена в надлишку, не працює добре.

Якщо у вас є резистентність до інсуліну, переддіабет, діабет або інші проблеми з керуванням цукром, при вживанні яблук дотримуйтесь цих порад:

  • Їжте яблука зі шкіркою, вони мають нижчий глікемічний індекс.
  • Уникайте запікання яблук, їжте їх сирими.
  • Якщо ви запікаєте яблуко, додайте горіхи, які обмежать швидкість всмоктування цукру.
  • Пам’ятайте, що змішування сортів яблук для коктейлю підвищує їхній глікемічний індекс.

Читайте також: Яблучний оцет допоможе при лікуванні діабету: дослідження

Реклама
У США ліквідували мережі з поширенню наркотиків, які можуть спричинити сексуальну агресію на побаченнях
Підставка для напоїв з детекторною смужкою дозволи...
Понад 1 мільярда людей у світі страждають на ожиріння
Нині понад 1 млрд людей у всьому світі страждають ...
Реклама
Пункція при гаймориті
Пункція при гаймориті — показання та протипоказанн...
Одонтогенний гайморит
Причини розвитку зубного гаймориту та види захворю...
Реклама
Борщ допоможе знизити кров'яний тиск та покращить здоров'я серця
Борщ — це популярна українська страва. Звичайне во...
Низький артеріальний тиск після 50 років підвищує ризик розвитку хвороби Альцгеймера: вчені
Після 50 років багато людей можуть страждати від н...
Реклама