Дієтолог пояснив, як пити яблучний оцет, щоб схуднути

Дієтолог пояснив, як пити яблучний оцет, щоб схуднути

Яблучний оцет традиційно додають у салатні заправки, соуси та маринади завдяки його кислому смаку та аромату, який може покращити смак страв. У народній медицині яблучний оцет рекомендується для полегшення печії, нудоти та застуди.

Дослідження показують, що оцет може мати корисні властивості для здоров’я: він покращує травлення та контролює рівень цукру в крові. А завдяки вмісту пектинів сприятливо впливає на мікробіом.

— Споживання яблучного оцту є корисним при глікемії та лікуванні порушень обміну речовин, — каже дієтолог Зузанна Цибульська, цитує портал Medonet.

Експерт посилається на клінічне дослідження, під час якого учасники щодня приймали по 15–30 мл (1 ст. л.) яблучного оцту протягом двох місяців. Як показали результати аналізів, цей час рівень холестерину знизився на 6мг/дл, глюкози — на 8 мг/дл, концентрації HbA1C — на 0,5 ОД. Крім того, у хворих на цукровий діабет ІІ типу спостерігалося значне зниження рівня загального холестерину та сироваткових тригліцеридів, які є маркерами серцево-судинних захворювань.

Дієтолог радить у профілактичних цілях пити укус, попередньо розбавивши його водою. Надлишок у ньому кислоти може спричинити розлад харчової системи, особливо у людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Також, перш ніж використовувати яблучний оцет з медичною метою, слід проконсультуватися з лікарем, особливо якщо є хронічні захворювання або протипоказання.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама