Дієтолог пояснив, як допомагає Coca-Cola при шлунковому грипі

Дієтолог пояснив, як допомагає Coca-Cola при шлунковому грипі

Шлунковий грип, також відомий як вірусний гастроентерит, є інфекційним захворюванням, яке характеризується запаленням слизової оболонки шлунка та кишківника. Його викликають віруси, такі як норовіруси, рота віруси або аденовіруси. Це може призвести до появи симптомів, таких як блювання, діарея, біль у животі, нудота, біль у м’язах та лихоманка.

Американський фармацевт Джон Пембертон, який створив Coca-Cola, вважав, що вона може стати засобом від кишкових недуг. І хоча клінічних підтверджень цьому немає, лікарі кажуть, що Coca-Cola допомагає усунути неприємні симптоми шлункового грипу — блювання та діарею. Також Coca-Cola  забезпечує організм цукром, який він втрачає під час хвороби. Це сприяє енергійності та кращому одужанню.

— Основою лікування шлункового грипу є правильне харчування та вживання великої кількості рідини. Coca-Cola може стати домашнім засобом. Однак вона не допоможе при температурі та загальній слабкості, — розповідає популярний дієтолог Анетта Скоміель.

Як пити Coca-Cola при шлунковому грипі

1. Налийте напій у чашку та дайте постояти. Це дозволить дегазовану Coca-Cola.

2. Пийте невеликими порціями щогодини протягом доби.

При лікуванні шлункового грипу важливо запобігти зневодненню. Для цього треба пити багато рідини для поповнення електролітів.

— Набагато корисніше для організму пити кип’ячену воду з невеликою кількістю лимонного соку, солі та цукру. І їсти супи, які мають поживну цінність, — наголошує Анетта Скоміель, пише портал Polka.

Експерт радить не зловживати Coca-Cola або іншими газованими напоями, оскільки вони можуть погіршувати симптоми та дратувати слизову оболонку шлунка. Натомість рекомендується пити більше води, натуральні соки без додавання цукру або чай без кофеїну, щоб залишатися гідратованим та підтримувати рівновагу електролітів в організмі.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама