Дієтологи пояснили, чому не можна запивати їжу зеленим чаєм

Дієтологи пояснили, чому не можна запивати їжу зеленим чаєм

Підвищити ефективність зеленого чаю можна, якщо пити його у певний час доби, вважають вчені.

Почніть ранок з чашки чаю

Зелений чай містить кофеїну менше, ніж чорний чай або кава, але він може загострити увагу та покращити концентрацію. Зелений чай має ще один важливий інгредієнт, якого немає у каві чи чорному чаї. Це L-теанін — амінокислота, яка нормалізує рівень холестерину в крові, покращує пам’ять та когнітивні функції, заспокоює.

— L-теанін та кофеїн працюють разом, що покращує функціональність головного мозку та підвищує настрій. При цьому вони не викликають негативних побічних ефектів, що спостерігаються при споживанні кави. З цієї причини випити вранці чашку зеленого чаю — це чудовий спосіб розпочати день, — пояснюють експерти, пише портал Healtline.

  • Згідно з дослідженнями, випита перед тренуванням чашка зеленого чаю збільшує спалювання жиру та зменшує ушкодження м’язів під час інтенсивних вправ.

Не запивайте чаєм їжу

Вчені не радять пити зелений чай під час їжі, він гальмує засвоєння певних поживних речовин. Краще насолоджуватися його смаком між прийманнями їжі. Дієтологи радять пити чай не менш як за дві години до або через дві години після їди.

Не пийте ввечері

Кофеїн, який міститься в зеленому чаї, може спричинити безсоння. Крім того, деякі люди страждають на гіперчутливість до кофеїну. Її симптоми включають почуття тривоги, знервованість, вищий кров’яний тиск.

  • Кофеїн також може викликати порушення сну, навіть якщо вживати його за шість годин до сну.

Може спричинити печію

Пити зелений чай натще небажано. Він містить дубильні речовини, на яких деякі люди можуть мати індивідуальну реакцію. Таніни, що містяться в чаї, можуть викликати нудоту, печію або навіть біль у животі при чутливому шлунку. Не варто його пити натще тим, хто страждає на гастроезофагеальний рефлюкс та інші захворювання травної системи.

Важливо враховувати індивідуальні особливості організму та реагувати на нього. Якщо ви відчуваєте, що зелений чай у певний час дня вам не підходить або викликає дискомфорт, краще змінити його приймання або консультуватися з лікарем.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама