Експерти назвали найкращий сорт сиру у світі
Фахівці путівника з традиційних страв TasteAtla склали рейтинг найкращих сирів у світі. При складанні рейтингу вони враховували певні критерії, такі як якість сировини, поживна цінність, традиції виробництва, історичне значення тощо.
Експерти одностайно назвали переможцем сир «Пармезан Реджинський». Він є одним із найпопулярніших у світі. У ньому міститься менш як 30% води, тому рівень корисних речовин у сирі «Пармезан» набагато вищий, ніж в інших сортах. Однак усім його любителям експерти нагадують, що він дуже калорійний і багатий на сіль, тому споживати його треба в міру.
Друге, третє та четверте місця рейтингу також посіли італійські сири: «Пряна горгонзола», «Грана Падано» і «Буррато». П’яте місце віддали мексиканському сиру «Оахака». А шосте та сьоме місця знову посіли італійські сири — «Страккіно» та «Моцарела».
Восьме місце віддали португальському сиру Serra de Estrela. А «десятку» рейтингу завершили італійські сири «Пекоріно Сардо» та «Тосканський Пекоріно».
У «десятці» найкращих сирів світу значаться вісім італійських. Тоді як французький сир «Реблохон» займає лише 13 рядок.
Італійська кухня славиться своїми сирами, такими як пармезан, моцарела, горгонзола та інші, які широко використовуються у світовій кулінарії. Французькі сири, включаючи брі, камамбер, рокфор та інші, також дуже високо цінуються у світі . Вони мають свої унікальні смаки та текстури.