FDA пояснило, чому з аптек зникли популярні препарати для схуднення

FDA пояснило, чому з аптек зникли популярні препарати для схуднення

Ozempic та Wegovy відсутні навіть у США

Управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) випустило заяву, в якій застерігає пацієнтів від використання складних версій популярних засобів від діабету. Незатверджені препарати можуть не містити одну і ту ж чинну речовину і, як наслідок, бути небезпечними.

Так звані препарати для схуднення призначені для хворих на діабет ІІ типу. Вони містять семаглутід, який імітує гормон GLP-1, що виділяється у травному тракті після їжі. Цей гормон стимулює організм виробляти більше інсуліну, який знижує рівень цукру на крові. GLP-1 також діє на мозок, знижуючи апетит та сигналізуючи про ситість.

На цей час Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США схвалило три препарати, два ін’єкційні та один у таблетках. У поєднанні з правильним харчуванням та фізичною активністю вони знижують рівень глюкози в крові у хворих на діабет і допомагають схуднути.

Ozempic схвалений для зниження ризику серцевого нападу та інсульту та смертності внаслідок інших серцевих захворювань;

Wegovy призначений для дітей та дорослих, які борються з надмірною вагою та мають проблеми зі втратою ваги або підтримкою здорової маси тіла;

«Рібельсус» — перший препарат у таблетках, рекомендований пацієнтам із цукровим діабетом ІІ типу для покращення контролю цукру в крові.

Однак попит на ці препарати бажаючими схуднути призвів до їхнього дефіциту. FDA зазначає, що з травня Ozempic та Wegovy перебувають у списку дефіцитних ліків.

Експерти відзначають, що у таких випадках виробники можуть підготувати складну версію таких препаратів, якщо вони відповідають певним вимогам федерального закону про харчові продукти, ліки та косметику. У деяких випадках виробники можуть використовувати солі семаглутіду. Але сольові форми є іншими активними інгредієнтами, ніж схвалені препарати, які покладаються на основну форму семаглутіду.

FDA наголошує, що комплексні препарати не були схвалені ними, а це означає, що невідомо, наскільки вони безпечні та ефективні. Тому лікарі просять пацієнтів повідомляти про небажані реакції, які спостерігалися після використання комбінації семаглутіду.

Агентство попереджає пацієнтів, щоб вони купували семаглутідосодержащіе препарати тільки за рецептом ліцензованих аптек. Це допоможе уникнути побічних ускладнень.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама