Кавовий напій з ячменю небезпечний для хворих на діабет

Кавовий напій з ячменю небезпечний для хворих на діабет

Цей смачний напій може стати чудовою альтернативою звичайній каві. Його виготовляють з обсмаженого ячменю або його екстракту. Як і багато інших зернових, він містить антиоксиданти, такі як поліфеноли, що може захистити організм від розвитку запальних процесів. Напій із ячменю також містить харчові волокна, що покращує травлення та знижує рівень холестерину в крові.

Хоча кавовий напій з ячменю та інших злакових дуже корисний, він має високий глікемічний індекс, а значить, швидко підвищує рівень цукру в крові. З цієї причини його слід обмежити хворим на цукровий діабет і тим, у кого спостерігається інсулінорезистентність.

Кавовий напій з ячменю містить глютен. Тому його не можна пити тим, хто має целіакію. Вони можуть використовувати безглютенову злакову каву або каву з цикорію.

Також у кавовому напою зі злакових є невелика кількість токсичної речовини, акриламіду, яка з’являється у процесі обсмажування зерен. Акриламід може викликати харчове отруєння, яке супроводжується посиленим потовиділенням або онімінням рук і ніг, а у важких випадках — навіть їх паралічем.

Вміст цього токсину в кавовому напою не перевищує стандартів, дозволених Європейською комісією. Однак експерти радять вживати кавовий напій з ячменю або злакових у розумних кількостях, не більше трьох-чотирьох чашок на день. Діти можуть випити не більше однієї чашки цього напою на день.

Важливо дотримуватися помірності та різноманітності в харчуванні, щоб знизити ризик розвитку можливих негативних наслідків від вживання харчових продуктів, включаючи кавові напої зі злакових.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама