Кокосовий цукор може бути корисним для хворих на цукровий діабет: вчені

Кокосовий цукор може бути корисним для хворих на цукровий діабет: вчені

Дослідження показують, що кокосовий цукор має нижчий глікемічний індекс у порівнянні зі звичайним цукром, що може бути корисним для людей, які страждають на цукровий діабет.

На вигляд і смак кокосовий цукор нагадує очеретяний. Він містить вітаміни В і С, кальцій, калій, залізо, а також флавоноїди та природні нітрати, які допомагають покращити стан судин.

Вчені провели дослідження за участю 55-річних добровольців. Протягом двох місяців половина  з них  щодня приймали добавки кокосового цукру, інші — плацебо. До та після експерименту у всіх виміряли серцебиття у стані спокою, кров’яний тиск, визначили рівень холестерину в крові та запальні маркери.

Ті, хто приймав добавку кокосового цукру, мали нижчий систолічний артеріальний тиск. Зниження тиску в сонній артерії не спостерігалося, але зменшилася її жорсткість. А ось маркери запалення та окислювального стресу не змінилися.

На думку експертів, добавки кокосового цукру знижують кров’яний тиск і жорсткість артерій. Це говорить про те, що в майбутньому цей підсолоджувач може використовуватися для лікування вікових дисфункцій та серцево-судинних захворювань.

Також важливо дотримуватись здорового способу життя, який передбачає регулярні фізичні вправи, здорове харчування, відмову від куріння. Вони знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Результати дослідження були опубліковані в Journal of Applied Physiology («Журнал прикладної фізіології»).

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама