Кориця допомагає знизити рівень цукру в крові та схуднути: експерти

Кориця допомагає знизити рівень цукру в крові та схуднути: експерти

Корицю використовують у кулінарії для надання аромату та смаку стравам. Крім вираженого смаку, вона також має цінні властивості. Кориця багата на антиоксиданти, які перешкоджають розвитку запальних захворювань. Крім того, допомагає боротися з інфекціями та захищає організм від деяких патогенів.

Фахівці Мічиганського університету (США) в ході дослідження дійшли висновку, що коричневий альдегід, який міститься в ефірній олії кориці, не тільки надає їй характерного смаку і запаху, але й допомагає жировим клітинам спалювати енергію.

Експерти обробили жирові клітини, або адипоцити, коричним альдегідом. Це викликало підвищену експресію генів та виробництво білків, що сприяло термогенезу, внаслідок якого клітини спалюють більше жиру.

Однак нанесення альдегіду безпосередньо на клітини відрізняється від процесу, коли кориця потрапляє у шлунок через їжу. У цьому випадку їй доведеться пройти довгий шлях, перш ніж вона зможе досягти жирових клітин. Ось чому неможливо визначити, скільки кориці потрібно з’їсти, щоб досягти бажаного ефекту.

Крім того, ця спеція часто міститься у випічці, яку слід виключити всім, хто прагне схуднути. Домогтися цього можна лише, якщо кориця входить до складу здорової та збалансованої дієти. Тільки тоді, як підтверджують клінічні дослідження, кориця допомагає знизити в крові рівень цукру, загального та «шкідливого» холестерину, або ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), що особливо важливо для тих, хто страждає на цукровий діабет ІІ типу.

Варто пам’ятати, що кориця може спричинити негативні ефекти, особливо при зловживанні нею або при взаємодії з певними ліками. Тому важливо вживати корицю помірно.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Як зупинити пронос швидко
Причини появи діареї та способи боротьбиЯк позбути...
Лікування діареї в домашніх умовах
Чим лікувати діарею у дорослого в домашніх умовахЩ...
Реклама
Безсоння підвищує ризик розвитку інсульту на 51%: вчені
Тривале безсоння може бути пов'язане з підвищеним ...
Какао запобігає розвитку хвороби Альцгеймера та Паркінсона
Какао містить низку поживних речовин, які можуть б...
Реклама