Лікар пояснив, чому не можна відмовлятися від солі

Лікар пояснив, чому не можна відмовлятися від солі

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендують щодня споживати 5–6 г солі або хлориду натрію. Надлишок споживання солі може підвищити кров’яний тиск, що збільшує ризик серцево-судинних захворювань, таких як інсульт. Однак зниження рівня хлориду натрію нижче за норму, до 2,3 г на день, також може бути небезпечним.

Натрій відіграє важливу роль у регулюванні об’єму крові та кров’яного тиску. Його дефіцит і може призвести до гіпонатріємії, що може спричинити судомний синдром, психічні розлади й навіть смерть. Особливо це є небезпечним для серцевих хворих.

Таких висновків в результаті досліджень дійшли фахівці Медичної школи Університету Крейтона в Омаху (США). Вони проаналізували харчування 3500 пацієнтів із серцевою недостатністю. Виявилося, що ті хворі, які споживали солі менш як 2,3 г щодня, на 80% частіше вмирали на відміну від тих, чия дієта містила понад 2,5 г натрію.

— Обмеження натрію є дієвим способом лікування серцевої недостатності. Але необхідно дотримуватися безпечного рівня споживання солі, а не її надмірного обмеження, — сказав керівник дослідження, доктор Анірудх Палічерла, передає Radio ZET.

Важливо дотримуватися балансу в споживанні солі. Це передбачає забезпечення достатнього рівня натрію для нормального функціонування організму. Щоб визначити його оптимальний рівень, проконсультуйтеся з лікарем, особливо якщо є хронічні захворювання.

Дослідження подано на щорічній науковій сесії Американського коледжу кардіологів.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама