Лікар пояснив, чи можна спати в шкарпетках уночі

Лікар пояснив, чи можна спати в шкарпетках уночі

Зимові ночі довгі та холодні. Багато хто скаржиться на те, що у них мерзнуть ноги. І щоб зігріти їх, надягають шкарпетки навіть на ніч. Це допомагає зігрітися і швидше заснути. Але чи це корисно для здоров’я?

Шкарпетки покращують кровообіг ніг

Популярний британський доктор Каран Раджан радить у своєму відеоблозі на Tik Tok обов’язково перед сном одягати шкарпетки. Це покращує кровообіг у ногах, що позитивно відбивається на якості сну. Особливо слід скористатися таким методом тим, хто страждає на безсоння.

Теза доктора Раджана підтверджується науковими дослідженнями. Так, шведські вчені вивчили взаємозв’язок між температурою рук та ніг та швидкістю засинання. В експерименті взяли участь молоді здорові люди. Як виявилося, серед них засипали швидше ті, чиї руки та ноги були зігріті.

Допоможуть не лише шкарпетки

Згідно з іншим дослідженням, опублікованим в Journal of Physiological Anthropology («Журнал фізіологічної антропології»), люди, які сплять у шкарпетках, засинають на 7,5 хвилин швидше і сплять на 32 хвилини довше, ніж ті, хто без шкарпеток. Також у них спостерігалося менше пробуджень під час сну, а його ефективність була вищою на 7,6%.

Для кого сон у шкарпетках неприйнятний, можуть використовувати інші засоби для покращення кровообігу та якості сну. Для цього можна перед сном поставити в ноги пляшку з гарячою водою або загорнути їх за допомогою додаткової ковдри.

Важливо пам’ятати, що переваги з приводу того, чи носити носки на час сну, індивідуальні. Деякі люди можуть почуватися комфортніше без шкарпеток, особливо якщо температура в кімнаті комфортна. Тому вибирайте собі оптимальний варіант.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама