Лікар розповів, як постава впливає на стан зубів

Лікар розповів, як постава впливає на стан зубів

Постава тіла та стан зубів можуть взаємопов’язані. Причин тому кілька.

Хороша постава, при якій хребет вирівняний і голова тримається прямо, допомагає правильному положенню щелеп. Це може зменшити ризик розвитку проблем із прикусом та кривиною зубів.

Погана постава або сутулість може створити додатковий тиск на зуби та щелепи, що може призвести до їх зміщення, деформації або зношування.

Криві зуби або неправильний прикус можуть створювати дисбаланс у м’язах обличчя та шиї, що може погіршити поставу.

Загальні проблеми зі здоров’ям можуть вплинути на поставу та стан зубів. Наприклад, кісткові захворювання, такі як темпоромандибулярні розлади, можуть впливати на поставу та стан зубів. Крім того, деякі захворювання, такі як остеопороз, впливають на щільність кісток, у тому числі щелепи.

— Постава дуже тісно корелює із жувальним органом, тобто із зубами, скронево-нижньощелепними суглобами, а також м’язами, які їх підтримують. Але й стан зубів також впливає на поставу, — розповідає фізіотерапевт Ян Добіс.

Особливо це стосується людей, які ведуть малорухливий спосіб життя. Тривале сидіння може спричинити появу напруги в руках, хребті та навіть щелепи.

— Така статична поза викликає підвищену силу м’язів, що призводить до руйнування зубів, безпосередньо їхньої твердої тканини, тобто емалі. Часто зуби випадають у молодих людей, які під час тривалого сидіння не змінюють положення тіла, наприклад, за комп’ютером, — продовжує хірург-стоматолог Ян Нікодем Перек, пише Good Morning TVN

Іноді причини появи болю у спині пов’язані з дефектами зубів. Так, несиметричні, односторонні чи асиметричні зуби призводять до того, що порушено баланс роботи всього тіла.

Як можна вплинути на цей згубний зв’язок? Насамперед експерти радять рухатися якомога довше. Стежити за своїм становищем тіла під час роботи, не сутулитися та не округляти грудний відділ хребта. І обов’язково робити перерви.

Також регулярне відвідування стоматолога та гігієна за ротовою порожниною допомагають зберегти здоров’я зубів та покращити поставу.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама