Невролог розповів, скільки склянок води на день мають пити люди похилого віку

Невролог розповів, скільки склянок води на день мають пити люди похилого віку

Багато вікових захворювань починаються за 20–30 до їх появи. На думку невролога медичного центру Alcor у Варшаві (Польща) Малгожата Хойницька-Пулавська, вживання профілактичних заходів допомагає не лише запобігти появі недуг, а й продовжити молодість.

1. Займайтеся спортом

Фізична активність важлива для здоров’я у будь-якому віці. Вона сприяє секреції так званого гормону щастя, серотоніну, який відповідає за добрий настрій. А година фізичної активності на день еквівалентна одній таблетці антидепресанту.

  • Згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації здоров’я (ВООЗ), люди похилого віку повинні щодня виконувати помірні вправи протягом 30 хвилин.

2. Зміцнюйте пам’ять

З віком пам’ять слабшає. Протистояти цьому дозволяє розумова активність. Вирішення логічних завдань та головоломок активізує нейрони головного мозку, цілюще впливає на пам’ять та концентрацію уваги. Це знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

3. Слідкуйте за гідратацією організму

На добрий стан організму впливає підтримання адекватної гідратації. У людей похилого віку центр спраги у головному мозку працює дедалі рідше, а недостатнє споживання рідини може призвести до зневоднення. Для підтримки гідратації організму людям похилого віку необхідно випивати вісім склянок рідини на день.

4. Дотримуйтесь правильного харчування

Важливим чинником, що впливає на процес старіння, є дієта. Щоб уповільнити його розвиток, дотримуйтесь дробового живлення. Чотири-п’ять приймань їжі на день повинні включати дві порції фруктів і три порції овочів. Також у раціоні мають бути риба, крупи із цільних зерен та молочні продукти низької калорійності.

5. Більше спілкуйтесь

Самотність підвищує ризик розвитку депресії. Цей тип психічного розладу зустрічається у 12–50% людей похилого віку. Тому дуже важливо задля збереження психічного здоров’я підтримувати соціальні контакти.

Підтримка соціальних контактів та активну участь у суспільному житті мають велике значення для нормалізації психічного здоров’я людей похилого віку. Регулярні зустрічі з друзями, участь у соціальних заходах, заняття в групах з інтересів, добровільна діяльність — це може знизити почуття самотності та покращити настрій.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама