Скорочення споживання цукру може уповільнити процес старіння до 25%

Скорочення споживання цукру може уповільнити процес старіння до 25%

Цукор є джерелом енергії для організму. Він допомагає відновити запаси глікогену у м’язах після фізичної активності, що важливо для підтримки витривалості. Однак надмірне його споживання може спричинити появу зайвої ваги, що загрожує розвитком серцево-судинних захворювань. Для того, щоб зменшити ймовірність їх появи, достатньо лише трохи зменшити звичне споживання цукру. За даними британського медичного журналу BMJ, зменшення цукру в раціоні — від 10 до 71 г на день — допомагає схуднути. І не тільки.

1. Запобігає розвитку діабету

Щоденне споживання цукру викликає метаболічні та гормональні зміни, які збільшують ризик розвитку діабету. Однак навіть невелике зменшення цукру здатне значно покращити стан. Так, згідно зі статтею, опублікованою в журналі Diabetes Care, люди, які заміняли один солодкий напій або фруктовий сік на день водою, зменшували ризик розвитку діабету ІІ типу у пізнішому віці на 10%.

2. Знижує появу карієсу

Цукор сприяє утворенню карієсу. Бактерії на зубах метаболізують цукор, що викликає вироблення кислоти. Це спричиняє утворення карієсу. Споживання менше ніж 50 г цукру на день призведе до зниження ризику його розвитку.

3. Зберігає мікрофлору кишківника

Високе споживання цукру змінює баланс бактерій у кишківнику. Крім того, всі типи цукрів (фруктоза, сахароза, глюкоза, HFCS) підвищують рівень С-реактивного білка, ключового маркера запалення.

Дослідження, опубліковане в журналі Nutrition Research, показало, що обмеження щоденного споживання цукру на 23 г знижує рівень С-реактивного білка. Це дозволяє мінімізувати вже наявні запалення та зміцнити імунітет.

4. Зміцнює здоров’я серця

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі JAMA Internal Medicine, люди, в раціоні яких цукор становив від 10 до 2% від калорійності всієї їжі, помирали на 30% частіше, ніж ті, хто обмежував його споживання.

5. Затримує старіння шкіри

Дослідження свідчать, що скорочення споживання цукру може уповільнити процес старіння до 25%.

Слід пам’ятати, що не весь цукор однаково шкідливий. Природні цукри, що містяться у фруктах та овочах, надають не лише енергію, а й важливі поживні речовини. Проте проблема полягає у надмірному споживанні доданих цукрів, які часто зустрічаються у багатьох готових продуктах.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама