Стало відомо, скільки часу треба тренуватися після 40 років

Стало відомо, скільки часу треба тренуватися після 40 років

Дослідження показують, що фізичні вправи знижують ризик розвитку багатьох захворювань, включаючи пневмонію, інсульт та цукровий діабет. Вправи допомагають підтримувати здорову вагу, покращують кровообіг, знижують рівень запалення в організмі та зміцнюють імунну систему.

Для покращення здоров’я рекомендується не менше 150 хвилин помірних фізичних вправ або 75 хвилин енергійних вправ на тиждень. Помірна інтенсивність включає такі види діяльності, як швидка ходьба. Біг, їзда на велосипеді та плавання у басейні належать до інтенсивної діяльності. Британські вчені вирішили дізнатися, скільки часу необхідно тренуватися після 40 років.

Фізична активність корисна

Фахівці проаналізували медичні дані 8242 осіб віком від 78 років. Всі вони протягом тижня носили записувальні пристрої. Це дозволяло визначити рівні фізичної активності, які вчені зіставили з можливим ризиком госпіталізації у найближчі роки.

Через сім років після проведеного експерименту 48 людей було госпіталізовано з різних причин. Найбільш поширеними стали захворювання жовчного міхура, інсульт, ускладнення діабету, пневмонія, залізодефіцитна анемія, запалення поліпів товстої кишки та дивертикулярна хвороба. Найменший ризик проблем зі здоров’ям був відзначений у фізично активних людей.

Достатньо 20 хвилин

— Фізична активність може зміцнити здоров’я легень та серця, чутливість до інсуліну та зменшити схильність до запалення. Фізична активність також нормалізує кров’яний тиск та рівень холестерину, — каже провідний співробітник Національного інституту раку (США) Елеонора Воттс.

На думку дослідників, достатньо щоденно виконувати фізичні вправи помірної інтенсивності протягом 20 хв. Навіть невелика пробіжка чи прогулянка з собакою будуть корисні для здоров’я.

— Будь-яка фізична активність завжди краща за бездіяльність, — каже доктор Інституту серця та судин Чіп Лаві, цитує портал Poradnik Zdrowie.

Перед початком будь-якої програми фізичних вправ слід проконсультуватися з лікарем, особливо, якщо є хронічні захворювання або протипоказання.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама