Ці овочі та фрукти можуть порушити функцію підшлункової залози

Ці овочі та фрукти можуть порушити функцію підшлункової залози

Функція підшлункової залози може бути порушена при вживанні надмірно солодкої або жирної їжі. Однак деякі овочі та фрукти також можуть спричинити порушення цього органу травлення.

1. Смажене м’ясо перевантажують

Смажене та пановане м’ясо, особливо жирне, перевантажує роботу підшлункової залози. Також на її функціональність негативно впливають субпродукти, які «стікають» жиром та холестерином та можуть містити стероїди, гормони росту чи антибіотики.

2. Жир сприяє фіброзу

Жир необхідно обмежувати, щоб запобігти розвитку фіброзу та втраті залізистої тканини в підшлунковій залозі. Це може погіршити її функціональність та спричинити цукровий діабет. Помірно використовуйте високоякісні жири, такі як оливкова або ріпакова олії. 

3. Сметанні соуси викликають біль

Соуси на основі сметани або вершків погано перетравлюються і викликають біль у підшлунковій залозі.

4. Овочі та фрукти дратують

Тим, хто страждає на захворювання підшлункової залози, краще відмовитися від овочів, багатих грубою клітковиною та ефірними оліями, таких як редиска, цибуля, капуста білокачанна. Вони призводять до роздратування. З цієї ж причини в раціоні не повинно бути бобових та від деяких ягід та фруктів, наприклад черешні та слив.

5. Цукор провокує запалення

Надмірне споживання цукру може негативно вплинути на здоров’я підшлункової залози та сприяти розвитку різних захворювань, включаючи панкреатит (запалення підшлункової залози) та цукровий діабет.

Цукор, що міститься в різних продуктах, таких як мед, фрукти, солодощі, напої та багато інших, може збільшити рівень глюкози в крові, що може надати додаткове навантаження на підшлункову залозу. Це особливо важливо для людей зі схильністю до цукрового діабету або з наявним діагнозом.

Тому важливо контролювати споживання цукру в харчуванні, стежити за його вмістом у продуктах та за необхідності обмежувати його споживання. Перевагу слід віддавати комплексним вуглеводам, таким як цілісні зерна, фрукти та овочі, які забезпечують стабільніший рівень глюкози в крові та не вплинуть на підшлункову залозу.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама