Ця кімнатна рослина ефективно очищує повітря від токсинів: експерти

Ця кімнатна рослина ефективно очищує повітря від токсинів: експерти

Сансевієрія, або тещин язик, є популярною кімнатною рослиною. Вона відома своїми здібностями до адаптації до різних умов вирощування та здатністю до очищення повітря.

Сансевієрія здатна очищати повітря від шкідливих речовин, таких як формальдегід, бензол, толуол та ксилол. Ці токсичні речовини можуть виділятися різними будівельними матеріалами, а також меблями, килимами, побутовою хімією та іншими джерелами у приміщенні. Сансевієрія фільтрує повітря, поглинаючи ці шкідливі речовини через своє листя і перетворюючи їх у безпечні для людини сполуки.

Крім того, сансевієрія також вважається антибактеріальною рослиною, що означає, що вона може допомагати у боротьбі зі шкідливими бактеріями у повітрі. Це може знизити ризик розвитку респіраторних захворювань.

Завдяки здатності очищати повітря, сансев’єрію краще розташувати у спальні. Чисте та насичене киснем повітря допоможе впоратися з безсонням та сприятиме повноцінному нічному відпочинку.

Фахівці Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) вивчили здатність сансев’єрії очищати та фільтрувати повітря на космічних станціях. Виявилося, що сансев’єрія найкраще інших рослин очищає повітря від токсинів.

Експерти нагадують, що ця популярна рослина має знаходитися в сухому та теплому місці. Вона не любить багато води: взимку достатньо поливати раз на місяць, а влітку — раз на кілька днів.

Хороший дренаж у горщику також важливий. Він допоможе уникнути затримки води у ґрунті та запобігти гниттю коренів. Рослина віддає перевагу світле місце, але краще уникати прямого сонячного світла, особливо в жаркі години дня. Дотримуючись цих рекомендацій щодо догляду, можна допомогти сансевієрії процвітати та залишатися здоровою та красивою.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама