Вчені назвали дієту, яка допомагає знизити рівень стресу та тривоги

Вчені назвали дієту, яка допомагає знизити рівень стресу та тривоги

Дослідження вчених Університетського коледжу Корка (Ірландія) підтверджує вплив харчування та способу життя на психічне здоров’я людини. Розвиток концепції «мікробіота-кишківник-мозок» вказує на важливу роль мікроорганізмів, що проживають у кишківнику, у регуляції психічного здоров’я.

Психобіотики, які є корисними мікроорганізмами, можуть надавати сприятливий вплив на стан нервової системи шляхом взаємодії з кишківником та мозком. Це включає регуляцію запальних процесів, поліпшення функції кишківника і імунної функції, синтез нейромедіаторів. Це допомагає покращити здоров’я нервової системи людини. Тому психобіотики допомагають при депресії, стресі, хворобі Альцгеймера.

Експерти вважають, що покращити психічне здоров’я також дозволяють омега-3 жирні кислоти, поліфеноли, клітковина та ферментовані продукти. Можна скласти збалансовану дієту з використанням таких ферментованих продуктів, як квашена капуста, йогурт, кефір та чайний гриб.

— Такий раціон є дієвим інструментом у зниженні рівня стресу, тривоги та депресії, — зазначив дослідник Андреа Анесі, передає інформаційне агентство ANSA.

Важливо пам’ятати, що психобіотики не є панацеєю, і їх застосування має здійснюватись під контролем лікаря. Крім того, психобіотики повинні бути частиною комплексного підходу до лікування, яке включає правильне харчування, фізичну активність, психотерапію та інші способи підтримки психічного здоров’я.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама