Вчені назвали найкращий продукт для здоров’я серця
Холестерин відіграє важливу роль в організмі: він бере участь у формуванні клітинних мембран, синтезі гормонів і жовчних кислот та інших життєво важливих процесах. Однак якщо рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), або «поганого» холестерину, стає занадто високим, це може призвести до розвитку атеросклерозу. Уникнути цього допоможе ранкова вівсянка на сніданок, вважають фахівці Клівлендської клініки (США).
Щоденне споживання вівсяної каші може знизити рівень холестерину на 5–8%. Наукові дослідження показали, що ця крупа містить цінний вид клітковини, так званий бета-глюкан. Він створює гелеву речовину, яка зв’язується у кишківнику з багатою на холестерин жовчю. Це допомагає обмежити кількість холестерину, який всмоктується з кишківника в кров.
Згідно з рекомендаціями експертів, одна стандартна склянка вівсяної каші містить 3 г бета-глюкану. Це робить її корисним продуктом для підтримки здоров’я серця та зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань.