Вчені назвали п’ять найздоровіших сортів риб

Ученые назвали пять самых здоровых сортов рыб

Вони є джерелом легкозасвоюваного білка, омега-3 ненасичених жирних кислот, вітамінів D та B12 та заліза

Лосось: вибирайте тихоокеанський

М’ясо лосося багате на ненасичені жирні кислоти, вітаміни А, Е та групи В. Однак найчастіше він вирощується на фермах, що негативно позначається на його поживній цінності. Такий лосось плаває у невеликих водоймах, а в його харчування додають антибіотики та спеціальні гранули, які роблять його м’ясо більш забарвленим.

  • При покупці вибирайте балтійського чи тихоокеанського лосося. Атлантичний лосось найчастіше вирощується на фермі.

Сардини: багато калію та мало ртуті

На думку дієтолога Бонні Тауб-Дікса, м’ясо сардин забезпечує організм до 40% добової порції кальцію, що рекомендується.

— Сардини стануть чудовим доповненням до багатьох дієт. Особливо вони потрібні людям, які не споживають молочні продукти, — зазначив експерт в інтерв’ю Betterthandieting.com

Сардини також багаті на вітамін D і ненасичені жирні кислоти. 

  • Завдяки своєму невеликому розміру в них набагато менше ртуті, ніж у великій рибі.

Форель: необхідна для серця

Форель, як і сардини, містить велику кількість омега-3 жирних кислот. Дві порції форелі на тиждень задовольняють потребу серцевих хворих у жирних кислотах омега-3. М’ясо форелі також є джерелом калію, селену, магнію, фосфору та цинку, а також вітамінів А та D3.

  • Якщо ви купуєте заморожену форель, пам’ятайте, що повторному заморожуванню вона не підлягає.

Оселедець: жирний, але не калорійний

Оселедець містить більше омега-3 жирних кислот, ніж сардини, форель чи скумбрія. Крім того, він є відмінним джерелом вітамінів А, D, Е та В6, а також заліза, цинку, міді, фосфору та йоду.

  • Оселедець належить до сортів жирної риби, але при цьому не надто калорійний — в 100 г близько 160 ккал. Також у ньому мало міститься ртуті.

Скумбрія: краще свіжа, ніж копчена

Скумбрія належить до сортів жирної морської риби, що робить її багатою на омега-3 ненасиченими жирними кислотами. Крім того, вона — відмінне джерело легкозасвоюваного білка, а також селену, фосфору, калію, магнію та вітамінів А, D та групи В.

Якщо ви вирішили купити скумбрію, вибирайте атлантичну скумбрію невеликого розміру. Більші риби накопичують більше ртуті.

  • Свіжа скумбрія має більшу поживну цінність, ніж копчена або консервована.
Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама