Вчені пояснили, чому кава з молоком не тільки смачна, а й корисна

Вчені пояснили, чому кава з молоком не тільки смачна, а й корисна

Кава з молоком містить ряд біологічно активних речовин, які можуть впливати на організм людини.

Кава є джерелом антиоксидантів, таких як хлорогенова кислота та поліфеноли, які можуть допомагати знижувати запалення в організмі. Деякі дослідження показують, що вживання кави пов’язане зі зменшенням рівня запальних маркерів у крові.

Молоко містить білки, вітаміни та мінерали, які можуть впливати на запальні процеси в організмі.

Співробітники Копенгагенського університету (Данія) дослідили цілющий ефект кави з молоком або капучино. І дійшли висновку, що поліфеноли, які містяться в каві, та білки, які є в молочних продуктах, разом викликають протизапальну дію.

До аналогічної думки схиляються й італійські вчені, які вважають, що синергетична дія між антиоксидантами кави та молочними білками забезпечується за її взаємодії. При цьому вони наголосили, що кава допомагає знизити кров’яний тиск.

Проте експерти нагадують, що кава з молоком висококалорійна. Зловживання нею може спричинити появу зайвої ваги та, відповідно, серцево-судинних захворювань.

Дослідження опубліковано в журналі Food Chemistry («Харчова хімія»).

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама