Вчені пояснили, чому виглядати молодше свого віку не тільки приємно, а й корисно

Вчені пояснили, чому виглядати молодше свого віку не тільки приємно, а й корисно

Багато хто прагне виглядати молодше свого віку. І для цього дотримуються правильного харчування, займаються у спортзалах, відмовляються від шкідливих звичок. Таке бажання дуже похвальне. Згідно з дослідженням вчених Університету Еразма в Роттердамі (Нідерланди), люди, які виглядають на п’ять років молодші, рідше страждають від таких вікових захворювань, як остеопороз, катаракта чи втрата слуху.

Експерти оцінили зовнішність 2679 чоловіків і жінок на основі їхніх портретів та проаналізували різницю між передбачуваним віком та фактичним. Було виявлено, що учасники, які виглядали на п’ять років молодші за свій біологічний вік, краще справлялися з когнітивними тестами. У них також ймовірність розвитку хронічної обструктивної хвороби легень (ХОХЛ) була меншою на 15% та остеопорозу — на 24% меншою.

І навпаки, ті, хто виглядав старшим за свій вік, були схильні до вищого ризику смертності. При цьому не було виявлено зв’язку з віком, що сприймається, та остеоартритом, віковою дегенерацією жовтої плями або глаукоматозною втратою поля зору.

Зовнішній вигляд обличчя можна використовувати як додатковий клінічний маркер під час обстеження, оскільки він пов’язаний з фізичним та когнітивним здоров’ям, вважають фахівці. Однак поки не можуть пояснити такий феномен.

— Цілком імовірно, що фактори, що викликають зміни у структурах тканин обличчя, через які ми виглядаємо старшими, також впливають на тканини в інших частинах тіла та пов’язані з відповідними змінами густини кісток, — зазначив провідний автор дослідження, професор Тамар Нейстен, цитує портал Green Me.

Він також додав, що біологічно відбувається щось, що виходить за рамки звичайних факторів способу життя, таких як куріння та надмірна дія ультрафіолетових променів.

Дослідження підтверджує, що спосіб життя та звички можуть впливати на наше здоров’я та довголіття. Крім того, правильний догляд за шкірою допомагає уповільнити процеси старіння та знизити ризик розвитку вікових захворювань.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама