Вчені сказали, кому необхідно приймати полівітаміни

Вчені сказали, кому необхідно приймати полівітаміни

Полівітаміни — це мультивітамінні комплекси, що містять комбінацію різних вітамінів та мінералів. Як правило, вони включають вітаміни A, B-комплекс, C, D, E, K і мінерали: залізо, кальцій, магній, цинк. Кожен із цих компонентів відіграє важливу роль у підтримці здоров’я та нормального функціонування організму.

Навіщо приймати полівітаміни

  • Якщо є нестача поживних речовин у раціоні;
  • деякі групи людей, такі як вагітні жінки, які годують матері, діти, люди похилого віку, можуть мати підвищені потреби в певних поживних речовинах;
  • стреси, інтенсивне тренування чи хвороби можуть збільшувати потребу у деяких поживних речовинах.

Однак, згідно з дослідженням фахівців Цільової групи з профілактичних послуг США (USPSTF), добова доза полівітамінів не дає істотної користі здоров’ю.

Експерти провели дослідження за участю 700 тисяч осіб. Вони не виявили доказів того, що приймання вітамінних та мінеральних добавок допомагає запобігти розвитку онкологічних чи серцево-судинних захворювань. За словами дослідників, вони також не знужуют ризик передчасної смертності.

Чи означає це, що слід приймати харчові добавки? На думку вчених, вони необхідні людям, які страждають на шлунково-кишкові розлади та дотримуються суворих дієт. Це може призвести до поганого засвоєння поживних речовин.

Згідно з результатами опитування USPSTF, більшість приймають вітаміни для психологічного комфорту. На думку експерта з досліджень та регулювання харчових добавок, доктора Коена, прийняття вітамінів не шкідливе для організму, але й не обов’язкове. Краще витратити гроші на купівлю корисних продуктів.

Тим, хто вирішить приймати полівітаміни, слід попередньо проконсультуватися з лікарем. Це особливо важливо для хронічних хворих, вагітних жінок та людей похилого віку.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама