Вчені сказали, скільки солодкого можна їсти щодня без шкоди здоров’ю

Британські вчені разом з експертами Американської кардіологічної асоціації рекомендують обмежити споживання вільних цукрів до 30 г на день.
Сахари можна розділити на «вільні» та «натуральні». Вільними цукрами є ті, які при виробництві додають до продуктів чи напоїв, таких як соки. Натуральні цукри входять до складу фруктів та інших продуктів, таких як молоко. Зазвичай дієтологи рекомендують обмежити споживання вільних цукрів, оскільки їхнє споживання пов’язане з розвитком метаболічних захворювань.
Експерти вважають, що доросла людина може споживати не більше 5% добового раціону у вигляді вільних цукрів, що становить приблизно 30 г. Американська кардіологічна асоціація рекомендує жінкам не більше 24 г цукру на день і чоловікам — не більше 36 г.
Це означає, що кількість солодкого має бути обмеженою. Наприклад, це може бути дві-три чашки чаю з цукром на день або менше однієї банки коли. Однак слід враховувати у раціоні й інші джерела вільних цукрів, такі як солодощі, печиво, тістечка, сиропи тощо.