Вчені сказали, як жінкам продовжити молодість

Вчені сказали, як жінкам продовжити молодість

Дослідження показують, що регулярна сексуальна активність може бути пов’язана з пізнішим настанням менопаузи. Експерти пояснюють це тим, що сексуальна активність може впливати на рівень гормонів, таких як естроген та прогестерон, які відіграють ключову роль у регуляції менструального циклу та менопаузи. Крім того, сексуальна активність може сприяти покращенню фізичного здоров’я та уповільненню процесів старіння, що також може вплинути на гормональний баланс та вік настання менопаузи.

Фактори ризику ранньої менопаузи

Вчені Університетського коледжу Лондона (Великобританія) проаналізували дані, отримані в рамках найбільшого дослідження жіночого здоров’я в США (SWAN), щодо менопаузи та репродуктивного здоров’я жінок.

Експерти опитали близько 3000 жінок, середній вік яких становив 45 років. Більшість із них мали середню або вищу освіту, були одружені або мали постійного партнера і виховували двох дітей.

Усіх жінок опитали щодо факторів ризику, які прискорює настання менопаузи. Було враховано загальний стан здоров’я, початок першої менструації, потяг до нікотину. Також у всіх виміряли рівень естрогену у крові.

Учасниць попросили відповісти, як часто вони займаються сексом зі своїм партнером упродовж останніх шести місяців. Як виявилося, 64% респонденток кохали раз на тиждень.

На початку дослідження жодна з жінок ще перебувала в менопаузі, хоча майже половина (46%) вже мали симптоми пременопаузи. За 10-річний період дослідження у 45% жінок настала менопауза у 52 роки.

Як реагує організм

Результати показали, що сексуальна активність учасниць була пов’язана з настанням менопаузи.

  • У жінок, які займалися сексом один раз на тиждень, рання менопауза наступала на 28% рідше, ніж у тих, хто був сексуально активний менше ніж один раз на місяць.
  • Жінки, які займалися сексом один раз на місяць, були схильні до ранньої менопаузи на 20% рідше, ніж ті, хто займався сексом менше одного разу на місяць.

— Якщо жінка довгий час сексуально неактивна, її організм інтерпретує це як сигнал про те, що шансів на продовження роду немає. В результаті  сповільнюється овуляція, вважають експерти, — передає Radio ZET.

Також важливо пам’ятати, що гармонійне інтимне життя є лише одним із факторів, що перешкоджають старінню. Генетика, спосіб життя, правильне харчування допомагають продовжити молодість.

Дослідження опубліковано у журналі «Королівське товариство відкритої науки».

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама