Вода допоможе знизити рівень цукру в крові: ендокринологи

Вода допоможе знизити рівень цукру в крові: ендокринологи

Дотримання водного балансу грає критичну роль в управлінні діабетом. Він впливає на здатність організму контролювати рівень цукру у крові. Важливим фактором є гормон інсулін, який допомагає клітинам використовувати цукор у крові як джерело енергії.

При діабеті може виникнути дисбаланс рівня цукру в крові через нестачу інсуліну або нездатність організму ефективно використовувати його. Високий рівень цукру в крові (гіперглікемія) може призвести до втрати води через надмірне сечовипускання (поліурія), що може призвести до зневоднення та дезеквілібріуму водно-електролітного балансу.

Європейське агентство з безпеки харчових продуктів рекомендує

  • Жінкам випивати щодня 1,6 л води, тобто вісім склянок води на добу;
  • чоловікам — 2 л води, тобто десять склянок води на добу.

Необхідний засіб

Ендокринологи впевнені: людям із високим рівнем глюкози в крові необхідно пити рідини понад зазначену норму. Це дозволить вивести надлишок глюкози з сечею. При цьому правильна гідратація організму допомагає ниркам працювати ефективніше. А питна вода захищає нирки, які часто уражаються при діабеті.

— Коли ви зневоднені, кількість води в кровотоку знижується, а рівень глюкози в крові підвищується, — попереджають експерти Американської діабетичної асоціації.

Якщо не заповнювати водний баланс організму, то він почне «брати» воду з інших джерел, таких як слина та сльози. Це пояснює, чому ознаками діабету може бути сухість у роті та постійна спрага. При дефіциті води надлишок глюкози не виводитиметься з сечею досить швидко. А це підвищує рівень цукру у крові.

І скибочка лимона

Які напої потрібно пити, якщо потрібно контролювати діабет? Експерти радять відмовитися від ароматизованих напоїв через високий вміст та інші добавки, у тому числі синтетичні барвники, та обирати питну воду.

— Вода не містить вуглеводів чи калорій, вона є ідеальним способом гідратації при діабеті, — стверджують фахівці, пише солдат Diabetes.

Якщо смак води здається прісним, можна додати часточку лимона, лайма, апельсина або листя м’яти, базиліка, меліси. Так, часточка лимона, лайма або апельсина може надати воді легкої кислинки, тоді як додавання листя м’яти, базиліка або меліси — трохи м’ятного або трав’яного відтінку.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Як виглядає молочниця на трусах
Як виглядають виділення на трусах при молочниціІнш...
Молочниця на губах
Причини молочниці на губахСимптоми молочниці на гу...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама