Як без ліків нормалізувати артеріальний тиск на три місяці

Як без ліків нормалізувати артеріальний тиск на три місяці

Буряк містить безліч важливих поживних речовин, включаючи вітаміни А, С, К, мінерали, такі як калій, магній, залізо та антиоксиданти. Він покращує кровотік, знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, підтримує здоров’я кишківника та покращує загальне самопочуття.

— Вчені виявили, що буряк знижує кров’яний тиск. Вплив бурякового соку на артеріальний тиск зберігається до трьох місяців з моменту припинення його вживання, — розповів дієтолог Шеннон Вестерн в інтерв’ю «EatThis!».

Буряк містить специфічні волокна, які живлять мікробіом та діють як пребіотики для збільшення кількості та різноманітності «хороших» бактерій в організмі.

— Буряк містить пектин та пектинові олігосахариди, які корисні для мікробіоти кишківника. А беталайн та фенольні сполуки, які також є у буряках, зменшують запалення та зміцнюють кишковий бар’єр, — продовжує експерт у галузі функціональної медицини Аня Розен, цитує портал Poradnik Zdrowie.

Разом з їжею в організм потрапляють шкідливі сполуки та речовини, накопичення яких може бути шкідливим. Вивести їх з організму допомагає печінка. Буряк завдяки вмісту беталайну може допомогти їй у цьому. Беталайн є ферментом, який природно підтримує детоксикацію печінки.

Крім того, буряк містить багато антиоксидантів, які нейтралізують потенційно шкідливі клітини, у тому числі й ракові, а також зменшують запалення.

Додавання буряків у різні страви не тільки надасть їм не лише гарного червоного кольору, але й збагатить поживними речовинами, покращить їх смак та підвищить їхню користь для здоров’я.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама