Як при гіпотиреозі схуднути на 10 кг

Як при гіпотиреозі схуднути на 10 кг

Гіпотиреоз — це  стан, при якому щитоподібна залоза не виробляє достатньо гормонів, таких як тироксин (T4) і трийодтиронін (T3). Це призводить до уповільнення обміну речовин та появи зайвої ваги.

Допоможе правильне харчування

Ключем у боротьбі з зайвою вагою при гіпотиреозі є приймання спеціальних препаратів та контроль рівня гормонів щитоподібної залози.

Всупереч тому,  що спеціально дієти для таких хворих не існує, лікарі радять включати до раціону продукти з вмістом таких компонентів, як йод, селен або цинк.

Увімкніть до раціону

  • Цілозернові продукти;
  • овочі та м’ясо;
  • нежирне м’ясо;
  • корисні жири;
  • горіхи.

Займіться спортом

Фізична активність не менш важлива за здорове харчування.

— Хворі на гіпотиреоз повинні регулярно займатися фізичними вправами, — вважають вчені Університету Іненепоя (Індія), цитує портал Gazeta.pl.

Вони провели дослідження, щоб визначити вплив регулярних вправ помірної інтенсивності на функцію щитоподібної залози у пацієнтів із гіпотиреозом. І для цього спостерігали за 20 хворими віком 30–40 років. Десять із них регулярно відвідували тренування, а решта — ні.

Проведені аналізи показали, що у людей, які тренувалися, спостерігалося значне підвищення рівня гормонів щитоподібної залози та зниження тиреотропного гормону (ТТГ) у сироватці крові. Вони також змогли схуднути на 10 кг, чого не могли досягти ті, хто не відвідував тренування.

Згідно з рекомендаціями американських експертів, необхідно займатися спортом щонайменше 150 хвилин на тиждень. Така фізична активність може бути розподілена коротші щоденні заняття. Ними можуть стати швидка прогулянка, плавання, їзда велосипедом або гра в теніс.

Згідно з рекомендаціями експертів Американської колегії спортивної медицини (ACSM) та Американської асоціації серця (AHA), для підтримки здоров’я необхідно займатися фізичною активністю щонайменше 150 хв на тиждень. Ці 150 хвилин можуть бути розподілені на більш короткі щоденні заняття, що робить їх доступнішими для багатьох людей. Простими способами збільшення фізичної активності є піші прогулянки та невтомні заняття спортом.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама