Як приготувати настій ромашки для нормалізації рівня цукру в крові

Як приготувати настій ромашки для нормалізації рівня цукру в крові

Настоянка ромашки здавна славиться своїми корисними властивостями та використовується у народній медицині.

Лікувальні властивості ромашки

  • Знижує рівень стресу, зменшує почуття тривожності та покращує сон;
  • допомагає знизити рівень запалення та болю, що корисно при лікуванні таких станів, як гастроезофагеальний рефлюкс (GERD), виразка шлунку та інші шлунково-кишкові захворення;
  • сприяє загоєнню шкіри, знімає свербіж;
  • покращує травлення та зменшує симптоми диспепсії, такі як здуття, гази та печія;
  • зміцнює імунну систему та захищає організм від руйнівної дії вільних радикалів.

Фахівці Тебрізького університету медичних наук (Іран) провели дослідження за участю 64 хворих на цукровий діабет ІІ типу віком від 30 до 60 років. Всі вони протягом двох місяців тричі на день, після їди, пили ромашковий настій. Учасники контрольної групи пили воду.

Результати дослідження показали, що у тих, хто пив ромашковий настій, знизився рівень глікованого гемоглобіну (HbA1) та інсуліну в крові, але при цьому підвищився рівень антиоксидантів.

Експерти вважають, що три випиті чашки в день ромашкового настою допоможуть нормалізувати рівень цукру в крові у хворих на цукровий діабет, а також запобігти його розвитку.

— Короткочасне споживання ромашкового настою сприятливо впливає на глікемічний контроль та антиоксидантний статус у пацієнтів з діабетом ІІ типу, — зазначили вчені, передає Radio ZET.

Як приготувати настій ромашки

1. Пакетик з ромашковим чаєм залийте 200 мл окропу, накрийте кришкою і дайте настоятися 5-8 хвилин.

2. 1 ст. л. квітів сушеної ромашки залийте склянкою окропом, накрийте кришкою і дайте настоятися 10 хвилин. Процідіть. Пийте протягом дня.

Такий простий народний метод вчені радять використовувати тим, хто страждає на переддіабет або цукровий діабет ІІ типу.

Настоянку ромашки слід вживати з обережністю, особливо людям з алергією на рослини сімейства айстрових. Крім того, якщо є хронічні захворювання, слід проконсультуватися з лікарем перед початком приймання чаю ромашки для уникнення можливих побічних ефектів.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама