Як скоротити приймання ліків проти гіпертонії та безсоння до 36%

Як скоротити приймання ліків проти гіпертонії та безсоння до 36%

Дослідження показують, що прогулянки на свіжому повітрі сприятливо впливають на здоров’я людини. Вони покращують фізичну активність, знижують рівень стресу та підвищують настрій. Крім того, чисте повітря може бути корисним для людей, які страждають на астму або інші респіраторні захворювання.

Фінські вчені довели, що люди, які часто гуляють парками, приймають менше препаратів від депресії, гіпертонії, безсоння і навіть астми. Вони проаналізували дані 16 000 жителів Гельсінкі та сусідніх міст — Вантаа та Еспоо. Всім їм було запропоновано визначити їхній зв’язок на відпочинку та підтвердити кількість ліків, що відпускаються їм за рецептом.

Виявилося, що проживання в екологічно чистому районі не впливає на використання медикаментів. Водночас було відзначено взаємозв’язок між відвідуванням респондентів зелених зон та використанням лікарських засобів.

Виявилося, що люди, які ходять парками три-чотири рази на тиждень, приймають антидепресанти та анксіолітики на 33% менше, ніж ті, хто робить це зрідка.

Регулярні прогулянки у парку знижували приймання ліків проти гіпертонії на 36% та від астми в період ремісії — на 26%.

— Часті відвідування зелених зон були пов’язані з менш частим використанням психотропних препаратів, ліків проти гіпертонії та астми у міських умовах, — зазначили дослідники, цитує портал Poradnik Zdrowie.

Вони пояснюють це тим, що регулярна фізична активність знижує ризик розвитку гіпертонії та контролює симптоми астми. До того ж повітря у зелених зонах зазвичай чистіше та свіжіше, ніж у міських районах. Це знижує частоту та тяжкість астматичних нападів.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама