Як за допомогою листя капусти зняти набряклість ніг

Як за допомогою листя капусти зняти набряклість ніг

Здавна народні цілителі використовували капусту для зняття набряклості. Вона містить високий рівень калію та води, що допомагає стимулювати виведення зайвої рідини з організму через сечу. Це може знизити набряклість, особливо в ногах та області обличчя.

Крім того, капуста багата на вітамін С, який допомагає зміцнити стінки капілярів і судин, що може зменшити ймовірність набряку. Також у ній є фітонутрієнти та антиоксиданти. Вони знижують запальний процес в організмі й, відповідно, набряклість.

Для проведення процедури свіжий лист капусти охолодіть в холодильнику протягом кількох хвилин. Покладіть охолоджений лист на запалену ділянку ноги та прикріпіть його за допомогою бинта або еластичної пов’язки. Залиште лист на нозі протягом 30–60 хвилин або навіть на ніч. Після видалення листа акуратно змийте залишки зі шкіри теплою водою.

Капустяний лист допомагає охолодити та пом’якшити тканини, що може зменшити набряклості. Однак наукових досліджень про прямий вплив капустяного листа на набряклість ніг не так багато, і його ефективність може змінюватись залежно від конкретної ситуації.

Їсти капусту можна як сирою, так і приготовленою. А зовнішнє застосування капустяного листа на запалені ділянки шкіри дозволить зменшити набряклість та запалення. Але якщо набряклість не проходить або супроводжується іншими симптомами, такими як біль, утруднене дихання або порушення сечовипускання, слід звернутися до лікаря.

Реклама
Свині вирощуватимуть органи для трансплантології
Химерна технологія включає інтеграцію людських сто...
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама