Яєчна шкаралупа зміцнює кістки та знижує ризик розвитку травматизму

Яєчна шкаралупа зміцнює кістки та знижує ризик розвитку травматизму

У народній медицині давно використовували яєчну шкаралупу як харчову добавку для нормалізації рівня кальцію в організмі. Цей природний засіб рекомендують при печії та інших шлункових проблемах, а також як скраб для шкіри. Як правильно приймати її?

Знижує ризик розвитку остеопорозу

Шкаралупа яєць є концентратом кальцію: тільки в одному її грамі міститься близько 40 мікрограмів цієї неоціненної речовини. Навіть половини яєчної шкаралупи достатньо для задоволення добової потреби в кальції для дорослої людини (1 мк).

Крім цього, яєчна шкаралупа також містить інші мінерали, які допомагають зміцнити кістки. Це — стронцій, фторид, магній і селен. Все це допомагає знизити ризик розвитку остеопорозу та схильність до травматизму.

Згідно з проведеними дослідженнями, в яких взяли участь жінки у постменопаузі, порошок яєчної шкаралупи покращує мінеральну щільність кісткової тканини у шиї та є більш ефективним засобом, ніж харчові добавки.

Ще одну перевагу має «мембрана» яєчної шкаралупи — плівочка, яка розташована між твердою оболонкою яйця і рідкою частиною, що міститься у ній. Вона складається здебільшого з білків у вигляді колагену і завдяки цьому особливо корисна для суглобів.

Забруднена бактеріями та токсинами

Однак існують ризики при споживанні яєчної шкаралупи. Вона може бути забруднена бактеріями, такими як сальмонела. Також у шкаралупі яєць можуть бути токсичні метали: свинець, алюміній, кадмій та ртуть. І, нарешті, при ковтанні її дрібні фрагменти можуть зашкодити горло та стравохід. Уникнути таких прикрощів можна, якщо правильно споживати яєчну шкаралупу.

Як правильно споживати яєчну шкаралупу

  • Попередньо відваріть шкаралупу: це уб’є бактерії та захистить від можливого зараження сальмонелою;
  • після варіння дайте шкаралупі добре висохнути на повітрі, щоб на ній не утворився грибок та пліснява;
  • дрібно подрібнити шкаралупу сухих яєць за допомогою блендера. Отриманий порошок зберігайте у скляній місткості з герметичним ущільненням;
  • додайте порошок яєчної шкаралупи в панірувальні сухарі або борошно під час приготування;
  • ¼ ч. л. порошку яєчної шкаралупи розчиніть у склянці води. Випивайте щодня.

Перед використанням шкарлупи слід проконсультуватися з лікарем, особливо якщо є хронічні захворювання або алергія.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама